Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel

Egy jó halra sosem mondunk nemet. Egy harcsára pláne nem. Egy könnyű megoldás Karintiából bármikorra.
2015. július 1.

Hozzávalók

4
  • 450 g harcsa
  • 250 g árpagyöngy
  • 1/8 l almalé
  • 1/8 l fehérbor
  • 150 g kockára vágott gyökérféle
  • 1 hagyma

Elkészítés

Az árpagyöngyöt és a hagymát vajon megpirítjuk, ezt követően folyamatos keverés mellett almalével és borral dinszteljük. 
A gyökérféléket hozzáadjuk és folyamatosan újraöntjük a zöldséglevessel. 
Olyan krémes állagot kell kapnunk, mint egy rizottónál.
Végül a kockára vágott harcsát a pörköltben pároljuk. 
Megforgatjuk vajban és hozzáadunk egy kevés vagdalt medvegyökeret.
Mélytányérban tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Békebeli császármorzsa

Békebeli császármorzsa

A zamatos, fűszeres sült gyümölcsök teszik különlegessé a megszokottan induló császármorzsát.
Citromos-kapros cukkinifőzelék harcsafasírttal

Citromos-kapros cukkinifőzelék harcsafasírttal

Tiszta erőből nyár! Ahogyan ez a citromos, friss, "al dente" cukkinifőzelék is mutatja visszavonhatatlanul itt a nyár. Elkészítése hihetetlenül könnyű, azért egy julienne vágót mindenképpen szerezzünk be.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!