
Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel
Egy jó halra sosem mondunk nemet. Egy harcsára pláne nem. Egy könnyű megoldás Karintiából bármikorra.
2015. július 1.
Hozzávalók
4- 450 g harcsa
- 250 g árpagyöngy
- 1/8 l almalé
- 1/8 l fehérbor
- 150 g kockára vágott gyökérféle
- 1 hagyma
Elkészítés
Az árpagyöngyöt és a hagymát vajon megpirítjuk, ezt követően folyamatos keverés mellett almalével és borral dinszteljük.
A gyökérféléket hozzáadjuk és folyamatosan újraöntjük a zöldséglevessel.
Olyan krémes állagot kell kapnunk, mint egy rizottónál.
Végül a kockára vágott harcsát a pörköltben pároljuk.
Megforgatjuk vajban és hozzáadunk egy kevés vagdalt medvegyökeret.
Mélytányérban tálaljuk.
A gyökérféléket hozzáadjuk és folyamatosan újraöntjük a zöldséglevessel.
Olyan krémes állagot kell kapnunk, mint egy rizottónál.
Végül a kockára vágott harcsát a pörköltben pároljuk.
Megforgatjuk vajban és hozzáadunk egy kevés vagdalt medvegyökeret.
Mélytányérban tálaljuk.
Megosztom barátaimmal