
Karfiolropogós
Szenzációs találmány és nem csak vegáknak kötelező egy átdogozott nap estéjén. Különféle mártogatóssal vagy csak simán tejfölbe tunkolva az igazi.
2016. január 21.
Hozzávalók
- egy fej karfiol rózsáira szedve
- apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható, ha épp nincs otthon)
- 3 db krumpli
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítés
A karfiolt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsával kössük meg a masszát, hogy jól formálható, nem folyékony anyagot kapjunk. Tetszés szerinti formára alakíthatjuk (ha lapított lepényt készítesz, mehet másnap szendvicsbe, hús helyett), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne.
Megosztom barátaimmal
