Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karfiolropogós

Szenzációs találmány és nem csak vegáknak kötelező egy átdogozott nap estéjén. Különféle mártogatóssal vagy csak simán tejfölbe tunkolva az igazi.
2016. január 21.

Hozzávalók

  • egy fej karfiol rózsáira szedve
  • apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható, ha épp nincs otthon)
  • 3 db krumpli
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

  • bors

Elkészítés

A karfiolt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsával kössük meg a masszát, hogy jól formálható, nem folyékony anyagot kapjunk. Tetszés szerinti formára alakíthatjuk (ha lapított lepényt készítesz, mehet másnap szendvicsbe, hús helyett), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne.

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyors minestrone

Gyors minestrone

"Mindent bele!"-minestrone már nem csak az olaszok kiváltsága. Gazdag leves sok-sok kamrazöldséggel.
Aranygaluska

Aranygaluska

Jobb lesz, mint a nagyié! Kényeztesd magad egy téli estén ezzel az illatozó klasszikussal, vagy jutalmazd meg családodat a hétvégén.
Csirkepaprikás galuskával

Csirkepaprikás galuskával

Egy igazi befutó, amire egyetlen magyar ember sem mondana nemet. Íme a pontos recept, amivel tökéletesen kivitelezhetjük az ebédet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!