Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karfiolos, diós krumplipüré

Ezzel a különleges krumplipürével a legegyszerűbb húsétel is ünnepivé válhat.
2015. november 22.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 nagy fej karfiol
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 1 szem krumpli
  • pár csepp citrom

Elkészítés

A karfiolokat rózsáira szedjük, a burgonyát felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadunk egy kevés főzőlevet, majd megszórjuk egy csipet sóval.
Botmixerrel pürésítjük és menet közben hozzáadagolunk 2-3 evőkanál darált diót, egy kevés vajat , valamint pár csepp citromlevet.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Héjában sült krumpli fűszeres túróval

Héjában sült krumpli fűszeres túróval

A sütőben sült krumpli fűszeres túróval, egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogás, hétköznapokra.
Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.