
Karamelltorta
Hozzávalók
- 15 dkg keksz (zabos teljes kiőrlésű)
- 10 dkg vaj
- 50 dkg ricotta
- 6 ek cukor
Elkészítés
Mozsárban összetörjük a kekszet, megolvasztunk 7-8 dkg vajat és elkeverjük a kekszmorzsával.
Ezt követően a “tésztát” beleegyengetjük a kapcsos, 18 cm-es tortaformába és fél órára betesszük a hűtőbe, hogy a hidegben összedermedjen a keksz a vajjal.
A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a maradék vajat és a ricotta felét.
Alaposan elkeverjük a karamellát a ricottával, lezárjuk alatta a gázt, majd a maradék ricottát is hozzákeverjük.
Ezután botmixerrel elkeverjük, hogy tökéletesen homogén legyen.
Az elkészült krémet rákanalazzuk a kekszre, és a kész tortát minimum 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
Mielőtt szétnyitnánk a formát, késsel válasszuk le a krémet a formáról.