
Karamellizált hagymás, gombás és olvasztott sajtos szendvics
Hozzávalók
- 3 teáskanál növényi olaj
- ½ fej nagy hagyma, félkörökre szeletelve
- 150 g bébi portobello gomba, szeletelve
- ½ csésze frissen reszelt svájci sajt
- 1 teáskanál só
- 4 vastag szelet kenyér
- 1 evőkanál sózatlan, szobahőmérsékletű vaj
Elkészítés
1. Közepes lángon, egy serpenyőben melegítsünk meg 2 evőkanál olajat. Ha az olaj már forró, adjuk hozzá a hagymát ½ teáskanál sóval, és pirítsuk barnára és puhára. Félidőben vegyük vissza a hőkfokot. 20-30 perc alatt karamellizáljuk meg. Ha azt vesszük észre, hogy száraz lenne a serpenyő, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet. A víz gyorsan el fog párologni, ne is hagyjuk megülni a serpenyő alján.
2. Ha a hagyma megpirult, öntsük át egy tálba. Öntsük a maradék 1 evőkanál olívaolajat, a gombát és ½ teáskanál sót a serpenyőbe. 5 perc alatt főzzük a gombát puhára. A gombát vegyük ki a serpenyőből, de a gomba által kiengedett folyadékot ne öntsük ki.
3. Kapcsoljuk be a sütő grill fokozatát.
4. Kenjük meg a kenyerek mindkét oldalát a szobahőmérsékletű vajjal. Tegyük a kenyérszeleteket a tepsibe, és mindkét oldalukat pirítsuk meg 1-1 perc alatt. Vegyük ki a kenyérszeleteket a tepsiből, és kezdjük el összeállítani a szendvicseket.
5. Tegyünk a hagymából az egyik szelet kenyérre, majd a gombából, erre jöhet a reszelt sajt fele. Óvatosan tegyük át a tepsire. Készítsük el a másik kenyeret is. Tegyük be a sütőbe, amíg a sajt meg nem olvad.
6. Vegyük ki a sütőből a szendvicseket, és tegyünk mindkettő tetejére 1-1 szelet kenyeret, majd finoman nyomjuk le.
7. Felezzük el mindkét szendvicset, és tálaljuk.
Forrás: www.tablefortwoblog.com