Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Karamellizált hagymás, gombás és olvasztott sajtos szendvics

Aki jobban ráér, készítse el reggelire, aki nem, csak szererezze be a hozzávalókat és majd összedobja vacsorára
2016. november 8.

Hozzávalók

  • 3 teáskanál növényi olaj
  • ½ fej nagy hagyma, félkörökre szeletelve
  • 150 g bébi portobello gomba, szeletelve
  • ½ csésze frissen reszelt svájci sajt
  • 1 teáskanál só
  • 4 vastag szelet kenyér
  • 1 evőkanál sózatlan, szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés

1. Közepes lángon, egy serpenyőben melegítsünk meg 2 evőkanál olajat. Ha az olaj már forró, adjuk hozzá a hagymát ½ teáskanál sóval, és pirítsuk barnára és puhára. Félidőben vegyük vissza a hőkfokot. 20-30 perc alatt karamellizáljuk meg. Ha azt vesszük észre, hogy száraz lenne a serpenyő, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet. A víz gyorsan el fog párologni, ne is hagyjuk megülni a serpenyő alján.

2. Ha a hagyma megpirult, öntsük át egy tálba. Öntsük a maradék 1 evőkanál olívaolajat, a gombát és ½ teáskanál sót a serpenyőbe. 5 perc alatt főzzük a gombát puhára. A gombát vegyük ki a serpenyőből, de a gomba által kiengedett folyadékot ne öntsük ki.

3. Kapcsoljuk be a sütő grill fokozatát.

4. Kenjük meg a kenyerek mindkét oldalát a szobahőmérsékletű vajjal. Tegyük a kenyérszeleteket a tepsibe, és mindkét oldalukat pirítsuk meg 1-1 perc alatt. Vegyük ki a kenyérszeleteket a tepsiből, és kezdjük el összeállítani a szendvicseket.

5. Tegyünk a hagymából az egyik szelet kenyérre, majd a gombából, erre jöhet a reszelt sajt fele. Óvatosan tegyük át a tepsire. Készítsük el a másik kenyeret is. Tegyük be a sütőbe, amíg a sajt meg nem olvad.

6. Vegyük ki a sütőből a szendvicseket, és tegyünk mindkettő tetejére 1-1 szelet kenyeret, majd finoman nyomjuk le.

7. Felezzük el mindkét szendvicset, és tálaljuk.

 

Forrás: www.tablefortwoblog.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.
Töltött édeskáposzta

Töltött édeskáposzta

A töltött káposzta számunkra vadonatúj változata F. Nagy Angélától. Mi, magyarok valami egészen másra gondolunk a név hallatán, de nem így a franciák, náluk ez az igazi, tradicionális töltött káposzta. Megéri kipróbálni!
Quesadilla

Quesadilla

A quesadilla a mexikóiak melegszendvicse, az alapváltozatban a tortilla lapok közt megolvad a sajt és máris kész a fantasztikus fogás, amit egy salátával, akár főételként is kínálhatunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?