
Karamellizált ananász salsa
Hozzávalók
5 fő- 2 kicsi kaliforniai paprika, szára levágva, kockára vágva
- ½ csésze vöröshagyma, kockára vágva
- 1/3 csésze apróra vágott koriander
- avokadó olaj, az ananász megkenéséhez
- 2 evőkanál frissen facsart limelé
- 1 egész ananász, kb. 1.5 kg
Elkészítés
1. Ha konyhában készítjük, közepes lángon elkezdünk melegíteni egy öntöttvas serpenyőt.
2. Vágjuk le az ananász alját és tetejét, hámozzuk meg. Így kb. 1 kg ananász marad meg. Vágjuk az ananászt kerek, kb. 1.5 cm-es szeletekre, a közepét hagyjuk benne.
3. Ha grillezzük, kenjük meg a szeletek oldalait olajjal. Ha serpenyőben, akkor tegyünk néhány teáskanál olajat a serpenyőbe. Pirítsuk az ananász szeleteket oldalanként 2-3 percig, amíg arany barnára nem sülnek.
4. Amíg az ananász készül, állítsuk össze a saláta többi részét.
5. Amikor az ananász már kellően megbarnult, vágjuk ki a körszeletek közepét. Tegyük a gyümölcs felét a többi összetevővel együtt a robotgépbe. Ne legyen teljesen sima, maradjanak benne kicsi ananász darabok. A maradék ananászt vágjuk falatnyi darabokra, és keverjük össze a szósszal.
6. Sózzuk, ha szükséges.
7. Azonnal tálalható, hűtőben 10 napig eláll.
Forrás: getinspiredeveryday.com