Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Karamellizált ananász salsa

Grillezett húsok mellé kiváló
2016. augusztus 12.

Hozzávalók

5 fő
  • 2 kicsi kaliforniai paprika, szára levágva, kockára vágva
  • ½ csésze vöröshagyma, kockára vágva
  • 1/3 csésze apróra vágott koriander
  • avokadó olaj, az ananász megkenéséhez
  • 2 evőkanál frissen facsart limelé
  • 1 egész ananász, kb. 1.5 kg

Elkészítés

1. Ha konyhában készítjük, közepes lángon elkezdünk melegíteni egy öntöttvas serpenyőt.

2. Vágjuk le az ananász alját és tetejét, hámozzuk meg. Így kb. 1 kg ananász marad meg. Vágjuk az ananászt kerek, kb. 1.5 cm-es szeletekre, a közepét hagyjuk benne.

3. Ha grillezzük, kenjük meg a szeletek oldalait olajjal. Ha serpenyőben, akkor tegyünk néhány teáskanál olajat a serpenyőbe. Pirítsuk az ananász szeleteket oldalanként 2-3 percig, amíg arany barnára nem sülnek.

4. Amíg az ananász készül, állítsuk össze a saláta többi részét.

5. Amikor az ananász már kellően megbarnult, vágjuk ki a körszeletek közepét. Tegyük a gyümölcs felét a többi összetevővel együtt a robotgépbe. Ne legyen teljesen sima, maradjanak benne kicsi ananász darabok. A maradék ananászt vágjuk falatnyi darabokra, és keverjük össze a szósszal.

6. Sózzuk, ha szükséges.

7. Azonnal tálalható, hűtőben 10 napig eláll.

Forrás: getinspiredeveryday.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Mézes sült ananász vanília fagyival

Mézes sült ananász vanília fagyival

A friss ananásznál nincsen jobb, kivéve ha a mézes, vaníliás szirupban karamellizáljuk és vanília fagyit kínálunk mellé.
Mexikói paradicsom salsa (pico de gallo)

Mexikói paradicsom salsa (pico de gallo)

Finom, kellemesen csípős saláta paradicsomból lila hagymával, fűszerekkel. Nagyon mutatós a sok szín együtt egy tálban, úgyhogy kínáljuk vendégségben is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!