Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karácsonyi nyúlsült baconnel és áfonyával

Adásban volt: 2017. december 19.
A recepthez tartozó videó
2017. december 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • 500 g nyúlcombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 24 szelet bacon
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 400 g darált marhahús
  • 250 g áfonyalekvár
  • 6 zsályalevél
  • 2 markék aszalt vörös áfonya
  • 1 tojás
  • 2 csipet őrölt kardamom
  • 3 csipet őrölt fahéj
  • olívaolaj
  • gránátalma
  • friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon magas hőfokon megpirítjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk, majd kardamommal és fahéjjal ízesítünk. Ha megpirult hozzáadjuk a vörös áfonyát, az apróra vágott vöröshagymát és zsályát. Ezután áttöltjük egy tálba és hagyjuk lehűlni.

2. Ha a darált hús lehűlt, alaposan elkeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.

3. Egy őzgerincformát vagy téglalap alakú tepsit kibélelünk a bacon csíkokkal, felül hagyjunk rá bőven, hogy majd betakarja az egészet.

4. A tepsibe rétegezzük először a nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, rá a darált húst, majd egy réteg áfonyalekvárt. Még egyszer ezt megismételjük, majd ráhajtjuk a bacon csíkokat és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha teljesen lehűlt, akkor tálalás előtt felszeleteljük, friss rozmaringra helyezzük és megszórjuk gránátalma magokkal. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.