Karácsonyi mézes sütemény marcipánnal díszítve

Hozzávalók
- 40 dkg cukor
- 1 kg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg méz
- 6 tojás
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk fahéj
- 1/2 tk szegfűszeg
- 1 tk citromhéj
- 1 tk narancshéj
- 1 ek citromlé
- díszítéshez: marcipánmassza
Elkészítés
Egy lábasban elkezdjük megmelegíteni (lassú tűzön) a vajat és a mézet. Ha felolvadt a vaj, lehűtjük (10 perc alatt). Miközben hűtjük, elkészítjük a tészta többi részét. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a fűszerekkel, és a szódabikarbónával. kerül bele még narancshéj, citromhéj és citromlé is. Hozzáadjuk a lehűtött mézes-vajas keveréket. Legvégül fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Egy kiterített nejlont megszórunk liszttel és ráöntjük a tésztát. Hűtőben pihentetjük. Átgyúrjuk, lisztezett deszkán kb. három milliméter vastagságúra kinyújtjuk. Kiszúrjuk a formákat és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket. 180 fokon kb. 10-15 percig sül. Díszítés előtt teljesen ki kell hűteni.
A marcipánmasszát porcukron kell kinyújtani. Átgyúrjuk a masszát, és elkezdjük kinyújtani. Ugyanazokkal a formákkal kiszúrjuk és a cukros vízzel megkent mézeskalácsokra helyezzük. A marcipánmasszát vízzel felhígítjuk és nyomózsák segítségével feldíszítjük a mézeskalácsokat. Díszíthetjük színes marcipánnal, cukorral, gyöngyökkel.