Karácsonyi házi müzli

Hozzávalók
- 2 dl méz
- 1 dl olaj
- 40 dkg zabpehely
- kókuszpehely
- aszalt vörösáfonya
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
- mandula
- szegfűszeg
- fahéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170C-ra. Egy kis lábasban összemelegítünk a jó minőségű mézet és az olajat, hogy teljesen folyékony állagú legyen. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszpelyhet. Majd a felolvasztott olajos mézet összekeverjük a zabpehellyel, hogy a méz egyenletesen bevonja. Egy sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsibe szórjuk, és kb. 15-20 percig sütjük, amíg arany színűre pirul, sütés közben néha átkeverhetjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, ekkor válik ropogóssá. Amíg a müzli hűl, feldaraboljuk a csokoládét, a tőzegáfonyát és a mandulát. Majd egy nagy tálban a zabpelyhet először összeforgatjuk a fűszerekkel, majd összekeverjük az aszalt gyümölccsel, csokoládéval, pirított kókuszpehellyel és a mandulával. Üvegedényben, vagy fémdobozban tároljuk.