
Karácsonyi fűszeres dió és mogyoró
Ezek az illatos magok megidézik a karácsonyi vásárok hangulatát. Tetszés szerinti olajos magokból készíthetitek: mogyoró, mandula, dió, kesudió egyaránt felhasználható a ropogós kis ajándékhoz.
Hozzávalók
két kis méretű üveghez- 10 dkg nádcukor
- kb. fél dl víz
- 10 dkg sótlan földimogyoró
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
A nádcukrot vastag aljú serpenyőbe szórjuk, miután megolvadt, hozzáadjuk a vizet, a mogyorót, a diót és a fűszert. Folyamatosan kevergetjük, amíg el nem párolog a víz, és a sűrű “massza” rá nem tapad a mogyorószemekre és a diódarabokra.
A bevont mogyorószemeket sütőpapírra tesszük, többször átkeverjük, és megvárjuk, hogy megszáradjanak.