Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karácsonyi fűszeres dió és mogyoró

Jöhet még egy gyors gasztroajándék?
2018. december 20.

Ezek az illatos magok megidézik a karácsonyi vásárok hangulatát. Tetszés szerinti olajos magokból készíthetitek: mogyoró, mandula, dió, kesudió egyaránt felhasználható a ropogós kis ajándékhoz.

Hozzávalók

két kis méretű üveghez
  • 10 dkg nádcukor
  • kb. fél dl víz
  • 10 dkg sótlan földimogyoró
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

A nádcukrot vastag aljú serpenyőbe szórjuk, miután megolvadt, hozzáadjuk a vizet, a mogyorót, a diót és a fűszert. Folyamatosan kevergetjük, amíg el nem párolog a víz, és a sűrű “massza” rá nem tapad a mogyorószemekre és a diódarabokra.

A bevont mogyorószemeket sütőpapírra tesszük, többször átkeverjük, és megvárjuk, hogy megszáradjanak.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi meglepetések karácsonyra

Két gyors, könnyen összedobható finomság, ha valami személyessel is meglepnéd szeretteidet.
Luca cicája

Luca cicája

Hagyományos svéd süti december 13-ra.
Káposztás rétesbatyu

Káposztás rétesbatyu

Karácsonykor a köret is legyen különleges!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?