Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Karácsony utáni sütigolyók olasz módra

Zárjuk édesen az évet :)
2016. december 27.

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 5 csésze liszt
  • 2 csésze cukor
  • 2 ek. + 1 ½ tk. sütőpor
  • 1 csésze zsiradék (kókuszzsír)
  • 3 tk. mandulaaroma
  • 1½-1 tk. citromlé
  • Máz:
  • 3 + ¾ csésze cukor
  • ½ csésze meleg tej
  • 1 tk. mandulaaroma
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • színes cukorka a szóráshoz

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Verd könnyűvé és habossá a tojásokat (kb. 5 perc). Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport; alacsony fokozaton keverd bele a zsiradékot és az aromákat, amíg morzsás szerkezetű nem lesz a keverék. Fokozatosan add hozzá a felvert tojást, majd görgesd apró golyókká a tésztát. Egymástól 5 centire helyezd őket tepsibe, majd süsd 12-14 percig. (A teteje nem fog megbarnulni, csak az alja picit.)

Amíg sül, készítsd el a mázat! Egy kisebb tálban keverd egyneművé a cukrot, a tejet és az aromákat. Amint megsültek a kis golyócskák, mártsuk bele őket a mázba – egyszerre 2-3 is mehet bele. Kanál segítségével forgassuk át, majd szedjük ki egy tálcára és szórjuk meg színes cukrokkal őket. Hagyjunk elég időt arra, hogy a máz megszilárduljon – kb. 24 óra.

 

Forrás:grumpyshoneybunch.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Barackos panna cotta

Barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.
Házi mézes mustár

Házi mézes mustár

Sültekhez, főtt sonkákhoz, házi véreshurkához fantasztikusan passzol a mézes mustár, amit házilag tehetünk még különlegesebbé.
Ecuadori sajtos lepény

Ecuadori sajtos lepény

Önmagában a tápiókalisztet nagyon kevés esetben használjuk sütésre, hiszen nem tudja helyettesíteni a búzaliszt ízét és állagát. Ha viszont rengeteg sajttal kevert tésztát készítünk belőle, egyfajta sajtos puffancsot lehet belőle sütni – így csinálják ezt Ecuadorban, ahol pan de yucának nevezik az így készült kenyérfélét.  Ezek a kis zsemlék frissen a legfinomabbak, és hamar összeesnek, de átmelegítve sincs velük gond. Ecuadorban gyümölcsjoghurttal eszik, de persze valamilyen dzsemmel is rendben van.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.