
Kapros túrós lepény
Hozzávalók
- Linzer tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 citrom (héja reszelve)
- 25 dkg margarin olvasztva
- Túrós töltelék
- 500 g tehéntúró
- 400 g tejföl
- Friss kapor apróra vágva ízlés szerint
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 6-7 tojás
- 200 g porcukor
Elkészítés
Kapros túrós lepény:
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat addig gyúrjuk, amíg egybe összeáll. Frissentartó fóliába tekerjük 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
Túrós töltelék:
Az áttört tehéntúrót a tejföllel kikeverjük, belereszeljük a citrom és a narancs héját hozzáadjuk kaprot. A tojásokat a porcukorral robotgép segítségével enyhén kihabosítjuk majd a túrós részhez keverjük.
A linzertésztát kinyújtjuk egy tepsibe, megszórjuk egy evőkanál búzadarával (azért, hogy ne ázzon el a tésztánk), ráöntjük a túrós tölteléket, előmelegített, 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
