Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros túrós lepény

Olivér séf családi receptje
2016. október 27.

Hozzávalók

  • Linzer tészta:
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 citrom (héja reszelve)
  • 25 dkg margarin olvasztva
  • Túrós töltelék
  • 500 g tehéntúró
  • 400 g tejföl
  • Friss kapor apróra vágva ízlés szerint
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 6-7 tojás
  • 200 g porcukor

Elkészítés

Kapros túrós lepény:

Egy tálban összekeverjük  a hozzávalókat addig gyúrjuk, amíg egybe összeáll. Frissentartó fóliába tekerjük 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

Túrós töltelék:

 Az áttört tehéntúrót a tejföllel kikeverjük, belereszeljük a citrom és a narancs héját hozzáadjuk kaprot. A tojásokat a porcukorral robotgép segítségével enyhén kihabosítjuk majd a túrós részhez keverjük. 

A linzertésztát kinyújtjuk egy tepsibe, megszórjuk egy evőkanál búzadarával (azért, hogy ne ázzon el a tésztánk), ráöntjük a túrós tölteléket, előmelegített, 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

oliver-kapros-turos-2

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Brokkolis tojáslepény

Brokkolis tojáslepény

Lusta reggeli vagy gyors vacsora? A tojásos lepény összetevői tetszés szerint variálhatóak!
Ecuadori sajtos lepény

Ecuadori sajtos lepény

Önmagában a tápiókalisztet nagyon kevés esetben használjuk sütésre, hiszen nem tudja helyettesíteni a búzaliszt ízét és állagát. Ha viszont rengeteg sajttal kevert tésztát készítünk belőle, egyfajta sajtos puffancsot lehet belőle sütni – így csinálják ezt Ecuadorban, ahol pan de yucának nevezik az így készült kenyérfélét.  Ezek a kis zsemlék frissen a legfinomabbak, és hamar összeesnek, de átmelegítve sincs velük gond. Ecuadorban gyümölcsjoghurttal eszik, de persze valamilyen dzsemmel is rendben van.
Kecskesajtos paradicsomos lepény

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Evvel a provence-i ihletésű lepénnyel bármikor az asztalra varázsolhatjuk a nyári nap melegét. Látványos, egyszerű fogás, mely vendégváró, előétel vagy akár egy vacsora is lehet. Az édes paradicsom és a krémes kecskesajt fenséges párost alkot.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!