Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros - túrós kosárka

Villámgyors és ízletes vendégváró kosárka, vagy szuper meccsnézős sörkorcsolya.
2016. július 1.

Hozzávalók

    Elkészítés

    a túrót keverjük össze a tejföllel, 2 tojás sárgájával, egy csipet sóval, a cukorral, kevés reszelt citromhéjjal és a felaprított, friss kaporral.

    A kiterített leveles tésztát vágjuk fel egyenlő nagyságú négyzetekre, majd ezeket a négyzeteket, körben, 1 cm-re a széleiktől vágjuk be.Két ellentétes csücskénél fogjuk meg a bevágott széleket és átlósan húzzuk át a szemközti csücsökhöz. Így kapunk egy kosárkát, amit megtölthetünk.
    A kosárkák közepére rakjuk tehát a kapros-túrós tölteléket, megkenjük a tészta széleit felvert tojással.

    Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral (ha egy csepp olajat teszünk a papír alá fog elmozdulni) és erre tesszük a kosárkákat, 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

    0/5
    Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
    Megosztom barátaimmal

    Napi ajánlatunk

    Top videók

    Töltött kiflik uzsonnára

    Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

    Kapros-csirkés melegszendvics

    Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.