
Kapros - túrós kosárka
Hozzávalók
Elkészítés
a túrót keverjük össze a tejföllel, 2 tojás sárgájával, egy csipet sóval, a cukorral, kevés reszelt citromhéjjal és a felaprított, friss kaporral.
A kiterített leveles tésztát vágjuk fel egyenlő nagyságú négyzetekre, majd ezeket a négyzeteket, körben, 1 cm-re a széleiktől vágjuk be.Két ellentétes csücskénél fogjuk meg a bevágott széleket és átlósan húzzuk át a szemközti csücsökhöz. Így kapunk egy kosárkát, amit megtölthetünk.
A kosárkák közepére rakjuk tehát a kapros-túrós tölteléket, megkenjük a tészta széleit felvert tojással.
Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral (ha egy csepp olajat teszünk a papír alá fog elmozdulni) és erre tesszük a kosárkákat, 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.