
Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 80 dkg cukkini, fele kockázva, fele 1 cm vastagra karikázva
- 1 csokor kapor durvára aprítva, szára vékonyra karikázva
- 3 dl paradicsomlé
- 2 dl alaplé
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
Az olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítem.
Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom.
Ráreszelem a fokhagymát, pár másodpercig pirítom, majd ráborítom a felkockázott cukkinit.Megszórom a kapor felaprított szárával, sózom, borsozom és 2-3 percig tovább kevergetem.
Ráöntöm a paradicsomlevet és az alaplevet, majd lefedve 7-8 perc alatt puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Egy vastag falú serpenyőt füstölésig hevítek, rálocsolok fél evőkanál olajat és a cukkini szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm.
Tálaláskor összeforgatom a paradicsomos alappal és megszórom friss kaporral. Pár csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal ízesítem.