Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a kapor és a paradicsom tényleg illenek egymáshoz. Az érett paradicsom édes savassága és a kapor jellegzetes, megosztó íze nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az amúgy unalmas cukkinit egyenesen a mennyekbe repítsenek. Egy nagyon gyors és egyszerű főzelék, ami a nyári melegben az egyik legjobb frissítő fogás lehet.
2016. július 23.

Hozzávalók

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • 80 dkg cukkini, fele kockázva, fele 1 cm vastagra karikázva
  • 1 csokor kapor durvára aprítva, szára vékonyra karikázva
  • 3 dl paradicsomlé
  • 2 dl alaplé

  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Az olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítem.

Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom.

Ráreszelem a fokhagymát, pár másodpercig pirítom, majd ráborítom a felkockázott cukkinit.Megszórom a kapor felaprított szárával, sózom, borsozom és 2-3 percig tovább kevergetem.

Ráöntöm a paradicsomlevet és az alaplevet, majd lefedve 7-8 perc alatt puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Egy vastag falú serpenyőt füstölésig hevítek, rálocsolok fél evőkanál olajat és a cukkini szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm.

Tálaláskor összeforgatom a paradicsomos alappal és megszórom friss kaporral. Pár csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal ízesítem.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tejszínes mángoldfőzelék

Tejszínes mángoldfőzelék

Mángoldot szerencsére már egyre több helyen kaphatunk, ennek ellenére sokan mégsem tudják, mihez kezdjenek vele. Főzhetünk belőle krémlevest, tölthetjük úgy, mint a káposztát, vagy akár a spenóthoz és a sóskához hasonlóan főzeléket is készíthetünk belőle. Íze kicsit kesernyés, enyhén földes ízű, ezért érdemes felhasználás előtt rövid ideig forrázni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.