Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros panna cotta

Adásban volt: 2014. december 19.
A recepthez tartozó videó
Panna cotta sósan, zölden, lazaccal. Különleges előétel.
2016. március 2.

Hozzávalók

  • 1 doboz natúr krémsajt
  • 6 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • kapor
  • petrezselyem
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés

A lapzselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A tejszínt felmelegítjük, majd sózzuk, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint.
Közben a zöldfűszereket forró vízben blansírozzuk. A petrezselymet és a kaprot összekeverjük egy kis tejet hozzáöntve botmixerrel pürésítjük. A szobahőmérsékletű krémsajtot elkeverjük a zöldfűszeres pürével.

Legvégül nagyon lassan hozzáöntjük a tejszínt. Poharakba töltjük, és behűtjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hálaadás napi köretek

Hálaadás napi köretek

Ha Hálaadás, akkor pulykasült, na de mit adjunk mellé? Néhány köretjavaslat: édesburgonyapüré, parmezános, citromos, sült brokkoli, vörösáfonyaszósz és salsa.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!