
Kapros kínai kelsaláta
A kapor és a fokhagyma élettel tölti meg az unalmasnak gondolt kínai kelt. A téli hónapok leggazdaságosabb salátaféleségét mostantól így is tálalhatjuk. Szuper egészséges önálló fogás vacsorára, vagy egy szelet sült hús mellé köretnek. Németh Zsófia receptje Párizsból.
2016. február 22.
Hozzávalók
4 személyre- 1/2 kínai kel (azaz egy nagyobbról kb. 7 levél)
- 2 paradicsom (vagy 10 szem koktélparadicsom)
- ujjnyi póréhagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 2-2,5 dl kaukázusi kefir
- 1 marék kapor
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál olívaolaj
- néhány csepp citromlé
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A kínai kel leveleit lebontjuk, a külsőket alaposan megmossuk, majd egy centi széles csíkokra vágjuk. Ezeket – ha túl hosszúnak találjuk -, elfelezzük. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, vékony karikákra vágjuk. Mindkettőt egy salátástálba öntjük, és lesózzuk. A paradicsomokat kockára vágjuk (vagy felezzük, ha éppen koktélparadicsomunk van otthon), a kaprot felaprítjuk, és a fokhagymát is felkockázzuk.
Egy kis tálkában összekeverjük a kefirt a mustárral, az olívaolajjal és a citromlével, beletesszük a fokhagymát valamint a kaprot, és a zöldekre öntjük. Alaposan összeforgatjuk, és kóstolás után – ha szükségét érezzük – egy kicsit megsózzuk, megborsozzuk.
A végén óvatosan beleforgatjuk a paradicsomokat is.
Tálalás előtt legalább két órát hagyjuk a hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Megosztom barátaimmal