Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros kínai kelsaláta

A kapor és a fokhagyma élettel tölti meg az unalmasnak gondolt kínai kelt. A téli hónapok leggazdaságosabb salátaféleségét mostantól így is tálalhatjuk. Szuper egészséges önálló fogás vacsorára, vagy egy szelet sült hús mellé köretnek. Németh Zsófia receptje Párizsból.
2016. február 22.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1/2 kínai kel (azaz egy nagyobbról kb. 7 levél)
  • 2 paradicsom (vagy 10 szem koktélparadicsom)
  • ujjnyi póréhagyma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 2-2,5 dl kaukázusi kefir
  • 1 marék kapor
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • néhány csepp citromlé

  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A kínai kel leveleit lebontjuk, a külsőket alaposan megmossuk, majd egy centi széles csíkokra vágjuk. Ezeket – ha túl hosszúnak találjuk -, elfelezzük. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, vékony karikákra vágjuk. Mindkettőt egy salátástálba öntjük, és lesózzuk. A paradicsomokat kockára vágjuk (vagy felezzük, ha éppen koktélparadicsomunk van otthon),  a kaprot felaprítjuk, és a fokhagymát is felkockázzuk. 
Egy kis tálkában összekeverjük a kefirt a mustárral, az olívaolajjal és a citromlével,  beletesszük a fokhagymát valamint a kaprot, és a zöldekre öntjük. Alaposan összeforgatjuk, és kóstolás után – ha szükségét érezzük – egy kicsit megsózzuk, megborsozzuk.
A végén óvatosan beleforgatjuk a paradicsomokat is.
Tálalás előtt legalább két órát hagyjuk a hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Currys lecsó

Currys lecsó

A nyári nagy sláger átmenekítése a hűvösebb napokra. Nemcsak az íze melengető, hanem a színei is. A móka kedvéért itt a hagyma élénksárga, és a paprika élénk piros. Mondhatni kifordított lecsó. Németh Zsófia receptje Párizsból.
Kávés, narancsos kosárka

Kávés, narancsos kosárka

A klasszikus portugál vaníliakrémes sütemény továbbgondolása. Ez a narancsos, kávés ízkavalkád remek fénypontja lehet egy őszi teázós beszélgetésnek, baráti vacsorának vagy a vasárnapi brunch-nak.
Avokádós uborkasaláta

Avokádós uborkasaláta

Üde, zöld színe vidámságot csen az téli napokba is. Az avokádótól krémes, az uborkától friss salátánknak, a korianderlevelek adnak igazán karakteres ízt. Előételnek, köretnek vagy vacsora-salátának egyaránt bevehető.
Véres hurka almával

Véres hurka almával

A véres hurka édeskés, krémes ízére tökéletesen felel a karamellizát alma. Ha szeretnénk, krumplipürét adhatunk még mellé, de csak az almás körettel is kitűnő fogás.
Tonhalas bolognai

Tonhalas bolognai

Csavarjunk egyet a mindig bevethető bolognai szószon. A tonhalas változat könnyedebb, mint a húsos, mégis hozza a megszokott ízhatást. Ebben a mártásban garantáltan minden gyerek megeszi a halat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.