Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros, fetás börek

Adásban volt: 2014. február 24.
A recepthez tartozó videó
Vendégvárónak is tökéletes ez a török konyhából származó, kaporral, petrezselyemmel fűszerezett fetás börek, avagy rétesbatyu.
2016. február 29.

Hozzávalók

4 fő
  • 1 csomag réteslap (6-8 lapos)
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag fetasajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás

Elkészítés

A fetát egy edényben darabosra keverjük, majd a finomra aprított kaporral és petrezselyemmel megszórjuk.
Belekeverünk egy tojássárgáját, és félretesszük.

A csomag réteslapot kettéválasztjuk, és amíg az egyik adagon dolgozunk, a másikat nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ki ne száradjon. A 3-4 rétegnyi lapot egy deszkára kiterítjük, félbevágjuk, és olvasztott vajjal megkenjük. A felezett réteslap alsó harmadára tesszük az elkészített töltelék negyedét. A lapok két oldalát kb. 2-2 centinyit visszahajtjuk, és megkenjük  a maradék tojásfehérjével. A lapokat alulról fölfelé haladva felhajtogatjuk. Ugyanígy készítjük el a maradék három batyut is.
A rétesbatyukat néhány perc alatt, kevés forró olajban ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi spárgapakora

Tavaszi spárgapakora

Főzelékek finom kiegészítője, leginkább a sárgarépáé, de érdemes magában is elkészíteni, nem fog megmaradni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.