Kapros, fetás börek

Hozzávalók
4 fő- 1 csomag réteslap (6-8 lapos)
- 10 dkg vaj
- 1 csomag fetasajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- 1 dl olaj
- 1 tojás
Elkészítés
A fetát egy edényben darabosra keverjük, majd a finomra aprított kaporral és petrezselyemmel megszórjuk.
Belekeverünk egy tojássárgáját, és félretesszük.
A csomag réteslapot kettéválasztjuk, és amíg az egyik adagon dolgozunk, a másikat nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ki ne száradjon. A 3-4 rétegnyi lapot egy deszkára kiterítjük, félbevágjuk, és olvasztott vajjal megkenjük. A felezett réteslap alsó harmadára tesszük az elkészített töltelék negyedét. A lapok két oldalát kb. 2-2 centinyit visszahajtjuk, és megkenjük a maradék tojásfehérjével. A lapokat alulról fölfelé haladva felhajtogatjuk. Ugyanígy készítjük el a maradék három batyut is.
A rétesbatyukat néhány perc alatt, kevés forró olajban ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.