Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Káposztás, szalonnás bodag

Adásban volt: 2015. március 23.
A recepthez tartozó videó
A roma konyha klasszikusa ez a lepénykenyér, amit Budai Zsanett most káposztával bolondított meg. Kevés hozzávalóból, bármikor elkészíthető ez az illatos roma kenyér.
2016. február 18.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor

  • olaj
  • víz
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg szalonna

Elkészítés

Keverőgéppel összedolgozzuk az alapanyagokat: a lisztet, a só, a sütőpor, az olajat, és a vizet. Végül még kézzel is átgyúrjuk egy kicsit. Ne ijedjünk meg, viszonylag lágy állagúnak kell lennie.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eligazgatjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A savanyú káposztával összekevert szalonna kockákat egy kevés olajos előpirítjuk, és a sütési idő felénél rászórjuk a bodag tetejére.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

A savanyú káposzta csodája

A savanyú káposzta csodája

Ha a savanyú káposztát műanyag gyógyszeres tégelybe tömve árusítanák, egészen nyugodtan ráírhatnák a címkére: multivitamin. Nem csoda, hogy olvasóink által az egyik legjobban kedvelt receptben is van belőle bőven.
Füstölt sonkás, savanyú káposztás melegszendvics

Füstölt sonkás, savanyú káposztás melegszendvics

A világ egyik leghíresebb szendvicse, a Reuben szendvics, füstölt sonkával, sajttal és savanyú káposztával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.