Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Káposztás lecsó

Nem kell hozzá sem kanál, sem villa. Akkor is készül, amikor nem kapni bele paprikát, paradicsomot. A nyár egyik slágere a káposztás lecsó.
2016. július 11.

Hozzávalók

  • 5 ek zsír,
  • 1 kisebb fej káposzta,
  • ½ kg fej hagyma,
  • ½ kg paprika (vegyesen),
  • erős paprika (ízlés szerint),
  • 10 dkg szalonna,
  • 10 dkg paradicsom

  • pirospaprika

Elkészítés

A forró zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és a laskára vágott káposztát.
Ha a káposzta összeesik, hozzáadjuk a  karikákra vágott paprikát, és a kockára vágott szalonnát. Miután a szalonna zsírt engedett, hozzátesszük a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot is.

Sóval, és pirospaprikával ízesítjük, és készre főzzük. Bodaggal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsó, az örök kedvenc

Lecsó, az örök kedvenc

Sok étel van a világon, amely ahány ház, annyi szokás jegyében készül, egyik ikonikus tagja ennek a körnek a lecsó. Szinte mindenki szereti, szinte mindenki másként készíti, és szinte mindenki meg van róla győződve, hogy az övé a világ legjobb lecsója.
Currys lecsó

Currys lecsó

A nyári nagy sláger átmenekítése a hűvösebb napokra. Nemcsak az íze melengető, hanem a színei is. A móka kedvéért itt a hagyma élénksárga, és a paprika élénk piros. Mondhatni kifordított lecsó. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.