
Káposztás lecsó
Nem kell hozzá sem kanál, sem villa. Akkor is készül, amikor nem kapni bele paprikát, paradicsomot. A nyár egyik slágere a káposztás lecsó.
2016. július 11.
Hozzávalók
- 5 ek zsír,
- 1 kisebb fej káposzta,
- ½ kg fej hagyma,
- ½ kg paprika (vegyesen),
- erős paprika (ízlés szerint),
- 10 dkg szalonna,
- 10 dkg paradicsom
- só
- pirospaprika
Elkészítés
A forró zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és a laskára vágott káposztát.
Ha a káposzta összeesik, hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, és a kockára vágott szalonnát. Miután a szalonna zsírt engedett, hozzátesszük a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot is.
Sóval, és pirospaprikával ízesítjük, és készre főzzük. Bodaggal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
