Káposztás harcsa
Adásban volt: 2015. január 15.
A recepthez tartozó videó

Nem kell mindig rántott hús vasárnapra! A régi magyar konyha egyik remek rakottas fogása: harcsával és káposztával.
2016. január 10.
Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 4 szelet harcsafilé
- liszt
- őrölt pirospaprika
- olaj
- 5-6 dl tejföl
- 1 tk csípőspaprika krém
- 1 csokor kapor
- 1 zöldcitrom/citrom
- só
- bors
Elkészítés
Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, sózzuk. Felaprítjuk a káposztát és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. A bort a káposzta alá öntjük. Körülbelül fél órát pároljuk, alacsony hőfokon. Borsozzuk. Adhatunk hozzá babérlevelet is.
A besózott harcsát pirospaprikás lisztben megforgatjuk és kevés olajon átsütjük mindkét oldalát.
A tejfölbe keverünk chilikrémet, citromhéjat, és kaprot. Sózzuk, borsozzuk.
Egy hőálló tálat kiolajozunk. A rétegek a következők: káposzta, hal szeletek, káposzta, tejfölös réteg. 200 fokon 30-35 percig sül. Megszórhatjuk friss kaporral és pirospaprikával.
Megosztom barátaimmal