Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Káposztás, gombás egytálétel Lengyelországból

Adásban volt: 2015. február 18.
A recepthez tartozó videó
A lengyelek kiadós és laktató káposztás egytálétele. Minél többféle gombával készítjük, annál különlegesebb lesz a végeredmény.
2016. január 30.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt császárszalonna
  • sűrített paradicsom
  • vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • szegfűbors
  • borókabogyó
  • 2 dkg szárított gomba
  • 30 dkg barna csiperke
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg kínai kel
  • 3,5 dl sör

  • bors

Elkészítés

A sertéslapockát nagyobb darabokra vágjuk, és egy felforrósított, lehetőleg öntöttvas edényben, kevés olajon körbepirítjuk. Mikor a húsdarabok kívülről színt kaptak, egy szűrőlapáttal az edényből kivesszük, és félretesszük őket.

Ugyanebben a lábosban, az apróra vágott hagymát a felkockázott császárszalonnával együtt üvegesre dinszteljük. A hőfokot lejjebb véve a szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot.
A kínai kelt és a savanyú káposztát laskára vágjuk, és a lábosba öntjük.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a durvára tört szegfűborssal valamint a borókabogyóval.
A sertéslapocka darabokat is visszatesszük a káposztás alapba.

Hozzáadjuk az előre beáztatott szárított gombát, és a nagyobb darabokra vágott, kevés olajon megpirított barna csiperkét.
Felöntjük a 3,5 dl sörrel, és alacsony hőfokon, fedő alatt legalább 2 órát főzzük, vagy 120-130 fokra előmelegített sütőben 4 órán át sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

A savanyú káposzta csodája

A savanyú káposzta csodája

Ha a savanyú káposztát műanyag gyógyszeres tégelybe tömve árusítanák, egészen nyugodtan ráírhatnák a címkére: multivitamin. Nem csoda, hogy olvasóink által az egyik legjobban kedvelt receptben is van belőle bőven.

Kapros kínai kelsaláta

Kapros kínai kelsaláta

A kapor és a fokhagyma élettel tölti meg az unalmasnak gondolt kínai kelt. A téli hónapok leggazdaságosabb salátaféleségét mostantól így is tálalhatjuk. Szuper egészséges önálló fogás vacsorára, vagy egy szelet sült hús mellé köretnek. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!