Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Káposztás, gombás egytálétel Lengyelországból

Adásban volt: 2015. február 18.
A recepthez tartozó videó
A lengyelek kiadós és laktató káposztás egytálétele. Minél többféle gombával készítjük, annál különlegesebb lesz a végeredmény.
2016. január 30.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt császárszalonna
  • sűrített paradicsom
  • vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • szegfűbors
  • borókabogyó
  • 2 dkg szárított gomba
  • 30 dkg barna csiperke
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg kínai kel
  • 3,5 dl sör

  • bors

Elkészítés

A sertéslapockát nagyobb darabokra vágjuk, és egy felforrósított, lehetőleg öntöttvas edényben, kevés olajon körbepirítjuk. Mikor a húsdarabok kívülről színt kaptak, egy szűrőlapáttal az edényből kivesszük, és félretesszük őket.

Ugyanebben a lábosban, az apróra vágott hagymát a felkockázott császárszalonnával együtt üvegesre dinszteljük. A hőfokot lejjebb véve a szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot.
A kínai kelt és a savanyú káposztát laskára vágjuk, és a lábosba öntjük.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a durvára tört szegfűborssal valamint a borókabogyóval.
A sertéslapocka darabokat is visszatesszük a káposztás alapba.

Hozzáadjuk az előre beáztatott szárított gombát, és a nagyobb darabokra vágott, kevés olajon megpirított barna csiperkét.
Felöntjük a 3,5 dl sörrel, és alacsony hőfokon, fedő alatt legalább 2 órát főzzük, vagy 120-130 fokra előmelegített sütőben 4 órán át sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

A savanyú káposzta csodája

A savanyú káposzta csodája

Ha a savanyú káposztát műanyag gyógyszeres tégelybe tömve árusítanák, egészen nyugodtan ráírhatnák a címkére: multivitamin. Nem csoda, hogy olvasóink által az egyik legjobban kedvelt receptben is van belőle bőven.
Kapros kínai kelsaláta

Kapros kínai kelsaláta

A kapor és a fokhagyma élettel tölti meg az unalmasnak gondolt kínai kelt. A téli hónapok leggazdaságosabb salátaféleségét mostantól így is tálalhatjuk. Szuper egészséges önálló fogás vacsorára, vagy egy szelet sült hús mellé köretnek. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.