Káposztás bableves

Hozzávalók
- 50 dkg tarka bab
- 1 egész füstölt csülök
- 10 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 5 dkg zsír
- babérlevél
- vöröshagyma
Elkészítés
A füstölt csülköt babérleveles-hagymás lében feltesszük főni. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni és csak ezután szeleteljük fel.
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük. Ha elkészült összeöntjük a csülök főzőlevével.
A savanyú káposztát vágjuk fel nagyobb szálakra, hogy könnyebben lehessen kanalazni és tegyük a főzőlébe.
Közben a felmelegített zsírban elkeverjük a lisztet és közepes hőmérsékleten pirítsuk meg. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
Két merőkanál levessel csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk, amit megszórunk pirospaprikával.
Tálalás előtt a csülökből kiszedjük a csontokat, felkockázzuk és a mélytányérba tesszük. Erre merjük rá a levest.
