Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Káposztás bableves

Adásban volt: 2015. december 16.
A recepthez tartozó videó
Tartalmas téli leves csülökkel, káposztával és babbal. Ha nagyon átfagyunk a karácsonyi vásárban, mindenképpen ilyet készítsünk! Utána viszont már ne tervezzünk több programot.
2015. december 16.

Hozzávalók

  • 50 dkg tarka bab
  • 1 egész füstölt csülök
  • 10 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg zsír
  • babérlevél
  • vöröshagyma

Elkészítés

A füstölt csülköt babérleveles-hagymás lében feltesszük főni. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni és csak ezután szeleteljük fel.
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük. Ha elkészült összeöntjük a csülök főzőlevével.
A savanyú káposztát vágjuk fel nagyobb szálakra, hogy könnyebben lehessen kanalazni és tegyük a főzőlébe.

Közben a felmelegített zsírban elkeverjük a lisztet és közepes hőmérsékleten pirítsuk meg. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
Két merőkanál levessel csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk, amit megszórunk pirospaprikával.

Tálalás előtt a csülökből kiszedjük a csontokat, felkockázzuk és a mélytányérba tesszük. Erre merjük rá a levest.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A savanyú káposzta csodája

A savanyú káposzta csodája

Ha a savanyú káposztát műanyag gyógyszeres tégelybe tömve árusítanák, egészen nyugodtan ráírhatnák a címkére: multivitamin. Nem csoda, hogy olvasóink által az egyik legjobban kedvelt receptben is van belőle bőven.
Birsalmás bableves

Birsalmás bableves

Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.