
Kápiás lecsókrém és juhtúrós gombóc
Hozzávalók
- A lecsókrémhez:
- 1 csokor újhagyma
- 4 nagyobb kápia paprika, megsütve és meghámozva
- 2 zöldpaprika (ízlés szerint lehet csípősebb vagy kevésbé csípős)
- fél kg paradicsom
- 2 ek zsiradék
- A juhtúrós gombóchoz:
- 25 dkg juhtúró
- 2 zsemle megszárítva és lereszelve
- 2 tojás
- apróra vágott friss kapor és bors
Elkészítés
A lecsókrémhez elsőként az újhagymát párolom meg alacsony lángon, hozzáadom a felkockázott paradicsomot (egy kivételével, amit félreteszek) és a sült paprikát sózom és borsozom.
Kb. negyed órát főzöm lassú tűzön majd mixerrel pürésítem. A maradék paradicsomot és a zöldpaprikát apró kockákra vágom és hozzáadom a kápiás szószhoz és még 2-3 percig főzöm. Az utólag hozzáadott zöldségtől nemcsak frissebb lesz, hanem az állaga is érdekesebbé válik.
A gombócokhoz összekeverem a hozzávalókat: sűrű masszát kell, hogy kapjak. Fontos, hogy ne sózzuk automatikusan, kóstoljunk, mert lehet, hogy egyáltalán nem is lesz rá szükség. 3-5 centi átmérőjű gombócokat formázok vizes kézzel és forró vízben addig főzöm őket, amíg feljönnek a víz tetejére.
