
Kápiakrémes tészta
Nagyon szeretem a sült kápiapaprikából készült krémeket. Finom kenyérre vagy sós kekszekre kenve, de tésztaszósz is készülhet belőle. Mutatom, hogy hogyan.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg kápiapaprika
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- 40 dkg masnitészta
- 2-3 dkg húsos szalonna
- 15 dkg tetszőleges szárazkolbász
- 1 kis csokor bazsalikom
- 2 dl cukrozatlan habtejszín vagy főzőtejszín
- 15 dkg magozott, fekete olajbogyó
- 10 dkg juhtúró
Elkészítés
A kápiákat megmossuk, majd sütőpapírral leterített sütőlemezen egymás mellé sorakoztatjuk. 200 °C-ra előmelegített sütőben (néha megforgatva) addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul. Ekkor kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, és 10 percet pihentetjük. Utána lehúzzuk a héjukat, és eltávolítjuk csumájukat, magjaikat, ereiket.
Közben az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a megtisztított, felaprított hagymákat megpároljuk rajta. Késes aprítóba tesszük a paprikahússal együtt, sózzuk, borsozzuk, összetörjük. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Mehet rá a félkarikára vágott kolbász, a leszárazott, felcsíkozott bazsalikom, majd a paprikakrém. Felöntjük a tejszínnel, simára keverjük, összeforraljuk, végül hozzáforgatjuk a tésztát és a lecsepegtetett olajbogyót. Morzsolt juhtúróval megszórva tálaljuk.