Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kalácsfelfújt

Ne dobd ki a szikkadt kalácsot!
2019. január 21.

A friss kalács és croissant mindenki kedvence vajjal, lekvárral, mézzel. De ha már egy kicsit is szikkadt, csak kerülgetjük a kenyértartó dobozban, és sokszor kidobásra ítéljük. Pedig a kissé száraz péksütik a legmegfelelőbbek arra, hogy készítsetek egy nagy tál finom kalácsfelfújtat belőle!

Hozzávalók

6 szelethez
  • 25 dkg szikkadt péksütemény (ezúttal kalács és croissant vegyesen)
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 nagy alma
  • 10 dkg ananász (friss vagy konzerv)
  • 4 dkg vaj
  • porcukor és almaszeletek a díszítéshez

Elkészítés

A kalácsot, croissant-t közepes méretű kockákra vágjuk, majd 2 rétegben egy nagyobb méretű sütőtálba szórjuk.

A tejet kikeverjük a tojásokkal, a kétféle cukorral és a fahéjjal. A süteményekre locsoljuk, fél órát állni hagyjuk. Ezután összekeverjük a kockákat (hogy mindenhol érje a tejes keverék), és még fél órát pihentetjük.

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, az ananászt szintén kis kockákra vágjuk. A sütőtálba szórjuk, majd az egész tetejére vajforgácsokat teszünk. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük.

Porcukorral és almacikkekkel díszítve tálaljuk, langyosan a legfinomabb!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vöröslencsés bulgurfasírt

Vöröslencsés bulgurfasírt

Szuper vegetáriánus recept laktató salátákhoz.
Almaszószos müzliszelet

Almaszószos müzliszelet

Ezt tedd a gyerkőc uzsonnás dobozába!
Csirkés cassoulet

Csirkés cassoulet

Hideg napok melengető egytálétele.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.