Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kakukkfüves cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves ebédre vagy vacsorára is jó ötlet. Nem csak finom, de cukkinit szinte bárhol vehetünk, és az ínycsiklandó krémleves villámgyorsan elkészül.
2016. április 3.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 nagy cukkini
  • 3 dkg vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk kakukkfű
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 tk só
  • ½ mk őrölt fehérbors
  • 1 csokor friss petrezselyem finomra vágva a tálaláshoz
  • pirított kenyérkockák vagy más ropogós leves betét a tálaláshoz

Elkészítés

A vajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a felkarikázott pórét és a cukkinit, és kevergetve további egy percig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvel fűszerezzük, és felöntjük az alaplével valamint a fehérborral.
Amikor a a zöldségek megpuhultak (kb. 20 perc) a a krémsajtot elkeverjük egy kevés forró levessel, majd visszatöltjük, és az egészet simára turmixoljuk.
Finomra vágott friss petrezselyemmel megszórva, ropogós leves betéttel tálaljuk. 

1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabtejes, epres smoothie

Zabtejes, epres smoothie

Tavasszal az immunrendszert érdemes turbófokozatra kapcsolni – és mi sem segít ebben jobban, mint egy igazán finom és egészséges epres smoothie.
Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Aki szereti a kecskesajtot, nincs szüksége különösebb magyarázatra, hogy miért próbálja ki ezt a receptet, de a hezitálók kedvéért egy kis motiváció: a vendégek odáig lesznek érte!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.