Kakas pho leves

Hozzávalók
- 1 db egész kakas
- friss gyömbér
- 2 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- póréhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag rizstészta
- 1 csokor koriander
- 5 dkg babcsíra
- 1 db lime
- 1 db chilipaprika
- chili ecet
Elkészítés
A kakas húsát lefejtjük a csontokról, majd a csontos farhát részt mossuk meg alaposan és a zúzával, szárnyakkal és a combok felével együtt tegyük egy lábos hideg vízbe. Elkezdjük melegíteni.
A csillagánizst, a fahéjat kevés olívaolajon lepirítjuk a félbevágott, héjas vöröshagymával együtt és a levesbe tesszük.
A levest tovább fűszerezzük: félbevágott chilipaprikával, nagyobb darabokra vágott gyömbérrel és a megroppantott fokhagymagerezdekkel. A póréhagyma, még nem fonnyadt, de zöld részét megmossuk és a levesbe tesszük.
Lassú, közepes hőmérsékleten főzzük. Ha kész, a levest leszűrjük.
Az üvegtésztát forrásban lévő vízbe áztatjuk és 5-6 percig állni hagyjuk.
A chili ecethez a chilipaprikát karikára vágjuk és fokhagyma gerezdekkel együtt rizs- vagy borecetbe áztatjuk.
A kakasmellet hajszálvékony csíkokra vágjuk , a tál aljába tesszük és ráöntjük a forrásban lévő levest. Hozzáadjuk a felkarikázott pórét, korianderzöldet, babcsírát és az üvegtésztát. Ízesíthetjük lime-al és chili ecettel.
