
Kakaós rizsfelfújt
Hozzávalók
- 3 dl víz
- só
- 6 ek kakaópor
- 1 vaníliarúd
- 15 dkg arborio (rizottó) rizs
- 6 dl meleg tej
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 7 dkg vaj
- reszelt narancshéj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mandula
- tonkabab
Elkészítés
A vizet a sóval, a kikapart vaníliarúd belsejével és a kakaóporral felforraljuk, majd az alaposan átmosott rizst is beletesszük. Amikor a rizs a vizet beszívta, hozzáöntjük a meleg, mandulás tejet (a darált mandulát a tejhez adjuk, miközben melegítjük) és amikor ez is elfőtt, megcukrozzuk, és kihűtjük. A tojássárgákat a puha vajjal és a citrushéjakkal (és egy nagyon kis darab tonkababbal) összedolgozzuk, és a tejberizsbe keverjük. Legvégül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Kerek tortaformában, vagy muffin formában készre sütjük.
