
Kakaós csiga torta, tej- és tojásmentesen
Hozzávalók
- A tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 12 dkg rétesliszt
- 3,5 dkg tejmentes margarin
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl növényi tej
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- csipet só
- A töltelékhez:
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dkg tejmentes margarin
Elkészítés
Az élesztőt egy nagyobb bögrében egy kiskanál cukorral és 0,5 dl langyos vízzel összekeverjük, és kb 20 perc alatt felfuttatjuk. A margarin megolvasztjuk, és a tészta többi hozzávalójával összedolgozzuk, egy tiszta konyharuhával letakarva fél óra alatt megkelesztjük.
Ezalatt a kakaóporból, a margarinból, a cukorból és néhány evőkanál rizstejből sűrű csokoládéöntetet készítünk. Langyosra hűtjük, hogy besűrűsödjön.
A már megkelt tésztát lisztezett deszkára téve, fél centi vastag négyzetté nyújtjuk. A sűrű kakaómasszával megkenjük. Amennyire lehet, szorosan felcsavarjuk, majd éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és a sütőpapírral bélelt tortaformában lazán egymás mellé ültetjük. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Félidőben, amikor a csigák már kezdenek színt kapni, forró tej-margarin keverékével megkenegetjük.
