Kacsazúza pörkölt tarhonyarizottóval és hagymasalátával

Hozzávalók
- Kacsazúza pörkölt:
- 2 ek kacsazsír
- 1 kg kacsazúza
- 2db vöröshagyma
- 1 db tv paprika
- 1 db hegyes zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- alaplé
- Tarhonyarizottó:
- 30 dkg tarhonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek kacsazsír
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 l alaplé
- 5 dkg vaj
- Hagyma saláta:
- 1 csokor újhagyma
- 1 saláta szív
- 1 citrom
- 2-3 ek olívaolaj
- só
Elkészítés
Kacsazúza pörkölt
Egy éles filézőkéssel levagdossuk a zúzákról az inas részeket, így hamarabb megpuhul.
Egy lábosban felolvasztjuk a kacsazsír, és beleszórjuk a finomra aprított vöröshagymát. Amikor aranyszínű és megpárolódott, mellétesszük a felaprított fokhagymát, és pár perc múlva a felkockázott tv- és csípős paprikát is. Megkeverjük, és lehúzzuk a lábost a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, majd visszatesszük a lángra. Erre az alapra kerül a zúza. Alaposan megkeverjük, ráöntünk kb fél deci alaplevet, és puhára főzzük. Sóval ízesítjük.
Tarhonyarizottó
A felolvasztott kacsazsíron a tarhonyát folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Amikor szép színt kapott, beledobunk egy fél hagymát, és felöntjük az alaplével. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára főzzük.
Mikor a tarhonya már majdnem kész, kivesszük belőle a hagymát és belekeverjünk a hideg vajat.
Amikor a vaj elolvadt, belereszeljük a parmezánt, és megszórjuk petrezselyemmel
Hagymasaláta
Az újhagymákat megtisztítjuk és a zöldjével együtt felkarikázzuk. Besózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd meglocsoljuk egy citrom levével és az olívaolajjal.
Egy megtisztított és leveleire bontott salátaszívet teszünk a tetejére, amivel.csak közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze.
