Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kacsazúza pörkölt tarhonyarizottóval és hagymasalátával

Adásban volt: 2015. május 22.
A recepthez tartozó videó
Aki eddig nem szerette a zúzát, az is garantáltan kedvet kap hozzá. Egy újabb, hagyományos magyar fogás, kicsit másképp elkészítve.
2016. április 28.

Hozzávalók

  • Kacsazúza pörkölt:
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 kg kacsazúza
  • 2db vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

  • bors
  • pirospaprika
  • alaplé
  • Tarhonyarizottó:
  • 30 dkg tarhonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek kacsazsír

  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 l alaplé
  • 5 dkg vaj
  • Hagyma saláta:
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 saláta szív
  • 1 citrom
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés

Kacsazúza pörkölt

Egy éles filézőkéssel levagdossuk a zúzákról az inas részeket, így hamarabb megpuhul.

Egy lábosban felolvasztjuk a kacsazsír,  és beleszórjuk a finomra aprított vöröshagymát. Amikor aranyszínű és megpárolódott, mellétesszük a felaprított fokhagymát, és pár perc múlva a felkockázott tv- és csípős paprikát is. Megkeverjük, és lehúzzuk a lábost a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, majd visszatesszük a lángra. Erre az alapra kerül a zúza. Alaposan megkeverjük, ráöntünk kb fél deci alaplevet, és puhára főzzük. Sóval ízesítjük.

Tarhonyarizottó

A felolvasztott kacsazsíron a tarhonyát folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Amikor szép színt kapott, beledobunk egy fél hagymát, és felöntjük az alaplével. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára főzzük.
Mikor a tarhonya már majdnem kész, kivesszük belőle a hagymát és belekeverjünk a hideg vajat.
Amikor a vaj elolvadt, belereszeljük a parmezánt, és megszórjuk petrezselyemmel

Hagymasaláta

Az újhagymákat megtisztítjuk és a zöldjével együtt felkarikázzuk. Besózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd meglocsoljuk egy citrom levével és az olívaolajjal.
Egy megtisztított és leveleire bontott salátaszívet teszünk a tetejére, amivel.csak közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze.

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Variációk zúzára

Variációk zúzára

Vannak, akik idegenkednek a zúzától, pedig egy kis előkészület után fantasztikus fogások készülhetnek belőle.
Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Egy lisztérzékeny valószínűleg alapból utálja a rizst, hiszen szinte mindenhol ezzel kínálják. Ez a rizottó erős kivétel: aromás, illatos és függőséget okoz. Melegen, aztán később hidegen is rá fogunk járni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!