Kacsasült fűszeres rizzsel

Hozzávalók
- 4 kacsacomb
- 1 vöröshagyma
- kakukkfű
- fokhagyma
- só
- bors
- Mazsolakompót
- nádcukor
- almaecet
- víz
- 2 tk sárga mustármag
- chili pehely
- só
- aranymazsola
- Fűszeres rizs
- 10 dkg húsos császárszalonna
- 40 dkg csirkemáj
- 2 szárzeller
- 1 hagyma
- 1 zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk szegfűbors
- olívaolaj
- 30 dkg rizs
Elkészítés
A combokat besózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. A tepsit olívaolajjal megkenjük. Kakukkfűvel díszítjük és melléteszünk néhány hagyma és fokhagymaszeletet is. Kevés vizet is öntünk mellé. Először forró sütőbe tesszük: 200 fokon 20 percig elősütjük, majd 160 fokon kb. 2 óra alatt sül meg, a legvégén pedig megint rákapcsolunk. Tálalás előtt hagyjuk pihenni.
Édes savanyú mazsolakopót
Egy lábasban elkészítjük a szirupot: víz, almaecet, cukor. Összeforraljuk, sózzuk, fűszerezzük: mustármag, chili. Legvégül a mazsola kerül bele. Ha a mazsola elkészült, hagyjuk még állni a lében.
Fűszeres rizs
Felkockázzuk a szalonnát. Kevés olívaolajon pirosra sütjük a felkockázott hagymával, fokhagymával együtt. Felvágjuk a paprikát és a szárzellert, majd a szalonnás alaphoz adjuk. Ha a zöldségek elkezdenek puhulni, hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot és a szegfűborsot. A májat nagyon apróra felkockázzuk és mehet a fűszeres alaphoz. Az előre megfőtt rizst akkor adjuk hozzá, amikor a máj teljesen megpuhult. Összekeverjük.