Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kacsasült fűszeres rizzsel

Adásban volt: 2014. december 17.
A recepthez tartozó videó
Ropogós kacsacomb, csípős fűszeres rizzsel és aranymazsola szósszal. Igazi ünnepi fogás!
2015. december 24.

Hozzávalók

  • 4 kacsacomb
  • 1 vöröshagyma
  • kakukkfű
  • fokhagyma

  • bors
  • Mazsolakompót
  • nádcukor
  • almaecet
  • víz
  • 2 tk sárga mustármag
  • chili pehely

  • aranymazsola
  • Fűszeres rizs
  • 10 dkg húsos császárszalonna
  • 40 dkg csirkemáj
  • 2 szárzeller
  • 1 hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk szegfűbors
  • olívaolaj
  • 30 dkg rizs

Elkészítés

A combokat besózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. A tepsit olívaolajjal megkenjük. Kakukkfűvel díszítjük és melléteszünk néhány hagyma és fokhagymaszeletet is. Kevés vizet is öntünk mellé. Először forró sütőbe tesszük: 200 fokon 20 percig elősütjük, majd 160 fokon kb. 2 óra alatt sül meg, a legvégén pedig megint rákapcsolunk. Tálalás előtt hagyjuk pihenni. 

Édes savanyú mazsolakopót

Egy lábasban elkészítjük a szirupot: víz, almaecet, cukor. Összeforraljuk, sózzuk, fűszerezzük: mustármag, chili. Legvégül a mazsola kerül bele. Ha a mazsola elkészült, hagyjuk még állni a lében. 

Fűszeres rizs

Felkockázzuk a szalonnát. Kevés olívaolajon pirosra sütjük a felkockázott hagymával, fokhagymával együtt. Felvágjuk a paprikát és a szárzellert, majd a szalonnás alaphoz adjuk. Ha a zöldségek elkezdenek puhulni, hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot és a szegfűborsot. A májat nagyon apróra felkockázzuk és mehet a fűszeres alaphoz. Az előre megfőtt rizst akkor adjuk hozzá, amikor a máj teljesen megpuhult. Összekeverjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós kacsamell röstivel

Ropogós kacsamell röstivel

Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.

Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével

Káposztasaláta, ami bármilyen ételnek méltó kísérője lehet. Készítsünk mellé egészben sült szűzpecsenyét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!