Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kacsarillette pirítóssal és lilahagymával

Adásban volt: 2015. április 9.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes ráérős reggeli vagy uzsonna: kacsacombbal, pirítóssal és lilahagymával.
2016. március 18.

Hozzávalók

  • 1 konfitált kacsacomb
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 ek olívaolaj
  • néhány szelet kenyér
  • 1 lila hagyma

Elkészítés

A kacsacombot előzőleg konfitáltuk, azaz alacsony hőmérsékleten 3-4 órán keresztül kacsazsírban abáltuk.

A húst leszedjük a csontról, és két villa segítségével szálaira szedjük, majd összekeverjük a konfitálásból visszamaradt fűszeres kacsazsírral.

Egy szelet házikenyeret forró, olívaolajos serpenyőben, mindkét oldalán megpirítunk. Erre halmozzuk a zsíros kacsahúst, megszórjuk szeletelt lila hagymával és tengeri sóval.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csülökterrin tormás panna cottával

Csülökterrin tormás panna cottával

Péter ezúttal egy igazi pasis kajával rukkol elő, ami a húsvéti asztalon is szuperül működik.
Zsíron sült kacsamáj, almás lilahagyma chutney-val

Zsíron sült kacsamáj, almás lilahagyma chutney-val

Behumi Dóri, énekesnő gyakran főz, igazából ez az egyetlen hobbija, ami kikapcsolódást és feltöltődést nyújt a mindennapi pörgés közepette. Szerencséjére a másfél éves kislánya és férje is értékelik a főztjét, sőt nagy rajongói Dóri főztjének.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!