Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kacsamelles szélesmetélt

Adásban volt: 2016. április 13.
A recepthez tartozó videó
Bárki számára könnyedén elkészíthető wokos ázsiai tésztaétel. Hétköznapi vacsorának vagy vendégváró fogásnak is kitűnő.
2016. április 16.

Hozzávalók

  • 20 dkg penne
  • 1 db kacsamell
  • 1 db gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 ek hoisin szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 db újhagyma
  • 1 ek szilvalekvár
  • 1 db narancs
  • olívaolaj
  • koriander
  • vöröshagyma
  • 3 szál zöld
  • 1 ek szezámmag

Elkészítés

A kacsamellfiléről a bőrös zsíros részt kézzel lefejtjük, lehártyázzuk. Majd a szálirányra merőlegesen csíkozzuk fel, így elkerülhetjük, hogy rágós legyen. A csíkokat bepácoljuk, szójaszósz, szilvalekvár, 2-3 megroppantott fokhagymagerezd és szeletelt gyömbér. Alaposan beforgatjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
Sütés előtt röviddel már kivesszük a hűtőszekrényből.

Egy wokban olívaolajat melegítünk, belereszelünk egy kis darabka gyömbért és 2 gerezd fokhagymát, beletesszük a karikára vágott vöröshagymát és enyhén lepirítjuk.
Beletesszük a nagyobb darabokra vágott zöld spárgát és a pácolt kacsamell csíkokat is. Ízlés szerint adhatunk hozzá chilipaprikát is. Nagy lángon összepirítjuk az egészet. Meglocsoljuk még kevés szójaszósszal és hoisin szósszal és beleszórjuk a szezámmagot.
Végül a felkarikázott újhagyma és az alaposan megtisztított narancs héja, majd leve kerül a wokba.

A kifőtt szélesmetélttel jól elkeverjük. Friss korianderzölddel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kacsarillette pirítóssal és lilahagymával

Kacsarillette pirítóssal és lilahagymával

A tökéletes ráérős reggeli vagy uzsonna: kacsacombbal, pirítóssal és lilahagymával.
Mangóval töltött tanyasi jércemell, tépett salátával és kacsazsíros öntettel

Mangóval töltött tanyasi jércemell, tépett salátával és kacsazsíros öntettel

Hangzatos, látványos és varázslatosan ínycsiklandó fogás. Hétvégére vagy romantikus, gyertyafényes vacsorára. Kovács Ferenc konyhafőnök egy igazán könnyed receptet hozott.
1000 forintos menü: kacsaaprólék leves és túrós palacsinta

1000 forintos menü: kacsaaprólék leves és túrós palacsinta

2 főre főzünk 1000 forintból: ez a recept azért is jó, mert levest nem lehet két főre főzni, így egy részét vacsorára is kínálhatjuk, vagy alapléként felhasználhatjuk a másnapi ebéd elkészítésénél.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!