Kacsamelles szélesmetélt

Hozzávalók
- 20 dkg penne
- 1 db kacsamell
- 1 db gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 1 ek hoisin szósz
- 2 ek szójaszósz
- 1 db újhagyma
- 1 ek szilvalekvár
- 1 db narancs
- olívaolaj
- koriander
- vöröshagyma
- 3 szál zöld
- 1 ek szezámmag
Elkészítés
A kacsamellfiléről a bőrös zsíros részt kézzel lefejtjük, lehártyázzuk. Majd a szálirányra merőlegesen csíkozzuk fel, így elkerülhetjük, hogy rágós legyen. A csíkokat bepácoljuk, szójaszósz, szilvalekvár, 2-3 megroppantott fokhagymagerezd és szeletelt gyömbér. Alaposan beforgatjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
Sütés előtt röviddel már kivesszük a hűtőszekrényből.
Egy wokban olívaolajat melegítünk, belereszelünk egy kis darabka gyömbért és 2 gerezd fokhagymát, beletesszük a karikára vágott vöröshagymát és enyhén lepirítjuk.
Beletesszük a nagyobb darabokra vágott zöld spárgát és a pácolt kacsamell csíkokat is. Ízlés szerint adhatunk hozzá chilipaprikát is. Nagy lángon összepirítjuk az egészet. Meglocsoljuk még kevés szójaszósszal és hoisin szósszal és beleszórjuk a szezámmagot.
Végül a felkarikázott újhagyma és az alaposan megtisztított narancs héja, majd leve kerül a wokba.
A kifőtt szélesmetélttel jól elkeverjük. Friss korianderzölddel megszórva tálaljuk.
