Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kacsamell sütőtökös gnocchival

Adásban volt: 2015. december 17.
A recepthez tartozó videó
Így varázsolhatunk a hagyományos alapanyagokból egy különleges, villantós vacsorát!
2015. december 17.

Hozzávalók

  • Kacsamell:
  • 1 egész kacsamell
  • gránátalmaszirup

  • bors
  • Sütőtökös gnocchi:
  • 60 dkg sütőtök
  • 1 db tojás
  • 12 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán
  • 25 dkg liszt
  • friss zsálya
  • vaj
  • 1 db gránátalma
  • 1 db narancs
  • 10 db kumquat

Elkészítés

Kacsamell

A kacsamell bőrös felét átlósan beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán.

Közepes hőfokon, először bőrös felével lefelé, lepirítjuk. Ha túl sok zsír sülne ki, a felesleget leöntjük. Megfordítjuk, majd a másik felét is kérgesítjük, a bőrös oldalát pedig bekenjük gránátalmasziruppal. Előpirítás után 160-170 fokos sütőben 12-14 percig sütjük.

Sütőtökös gnocchi

A megsütött és lepürésített sütőtököt összekeverjük a szobahőmérsékletű ricottával csipet sóval és a reszelt parmezánnal. Hozzáadunk egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, de még könnyen formázható.

Egy belisztezett deszkán felvágjuk a tésztát, “kígyókat” formázunk belőle, amiket kisebb párnácskákra vágunk fel. A tetejüket villával bebordázzuk.
Lobogó, sós vízben pár perc alatt készre főzzük.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beletesszük a zsályaleveleket. A barnított vaj akkor készül el, ha karamellizált diós illata van.
A kumquatokat felszeleteljük, kiszedjük a magját és a zsályás vajhoz adjuk. Hozzáöntjük egy fél narancs levét és beforraljuk pár perc alatt. A gnocchikat átforgatjuk az elkészült barna vajban.

Tálaláskor a gnocchit megszórjuk gránátalma magokkal és a felszeletelt kacsamellel kínáljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Perui rizses kacsamell (Arroz con pato)

Perui rizses kacsamell (Arroz con pato)

Ez a ropogósra sült kacsamell, zöldséges, korianderes, fűszeres rizzsel körítve, egy klasszikus perui étel, ami a magyar ízléssel is tökéletesen passzol. Érdemes kipróbálni, emlékezetes ebéd lesz, és nem utoljára!
Gnocchi brokkolipesztóval

Gnocchi brokkolipesztóval

Isteni vacsora, brokkolival és dióval. Az olaszok is megnyalnák utána mind a tíz ujjukat.
Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

A boltban kapható gnocchiban legtöbbször búzaliszt van, ezért a gluténérzékeny ezt is magának készíti. Jelen esetben ricottával, mert így lesz habkönnyű és jól kezelhető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!