Kacsamell sütőtökös gnocchival

Hozzávalók
- Kacsamell:
- 1 egész kacsamell
- gránátalmaszirup
- só
- bors
- Sütőtökös gnocchi:
- 60 dkg sütőtök
- 1 db tojás
- 12 dkg ricotta
- 5 dkg parmezán
- 25 dkg liszt
- friss zsálya
- vaj
- 1 db gránátalma
- 1 db narancs
- 10 db kumquat
Elkészítés
Kacsamell
A kacsamell bőrös felét átlósan beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán.
Közepes hőfokon, először bőrös felével lefelé, lepirítjuk. Ha túl sok zsír sülne ki, a felesleget leöntjük. Megfordítjuk, majd a másik felét is kérgesítjük, a bőrös oldalát pedig bekenjük gránátalmasziruppal. Előpirítás után 160-170 fokos sütőben 12-14 percig sütjük.
Sütőtökös gnocchi
A megsütött és lepürésített sütőtököt összekeverjük a szobahőmérsékletű ricottával csipet sóval és a reszelt parmezánnal. Hozzáadunk egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, de még könnyen formázható.
Egy belisztezett deszkán felvágjuk a tésztát, “kígyókat” formázunk belőle, amiket kisebb párnácskákra vágunk fel. A tetejüket villával bebordázzuk.
Lobogó, sós vízben pár perc alatt készre főzzük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beletesszük a zsályaleveleket. A barnított vaj akkor készül el, ha karamellizált diós illata van.
A kumquatokat felszeleteljük, kiszedjük a magját és a zsályás vajhoz adjuk. Hozzáöntjük egy fél narancs levét és beforraljuk pár perc alatt. A gnocchikat átforgatjuk az elkészült barna vajban.
Tálaláskor a gnocchit megszórjuk gránátalma magokkal és a felszeletelt kacsamellel kínáljuk.
