Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kacsamell sütőtökös gnocchival

Adásban volt: 2015. december 17.
A recepthez tartozó videó
Így varázsolhatunk a hagyományos alapanyagokból egy különleges, villantós vacsorát!
2015. december 17.

Hozzávalók

  • Kacsamell:
  • 1 egész kacsamell
  • gránátalmaszirup

  • bors
  • Sütőtökös gnocchi:
  • 60 dkg sütőtök
  • 1 db tojás
  • 12 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán
  • 25 dkg liszt
  • friss zsálya
  • vaj
  • 1 db gránátalma
  • 1 db narancs
  • 10 db kumquat

Elkészítés

Kacsamell

A kacsamell bőrös felét átlósan beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán.

Közepes hőfokon, először bőrös felével lefelé, lepirítjuk. Ha túl sok zsír sülne ki, a felesleget leöntjük. Megfordítjuk, majd a másik felét is kérgesítjük, a bőrös oldalát pedig bekenjük gránátalmasziruppal. Előpirítás után 160-170 fokos sütőben 12-14 percig sütjük.

Sütőtökös gnocchi

A megsütött és lepürésített sütőtököt összekeverjük a szobahőmérsékletű ricottával csipet sóval és a reszelt parmezánnal. Hozzáadunk egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, de még könnyen formázható.

Egy belisztezett deszkán felvágjuk a tésztát, “kígyókat” formázunk belőle, amiket kisebb párnácskákra vágunk fel. A tetejüket villával bebordázzuk.
Lobogó, sós vízben pár perc alatt készre főzzük.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beletesszük a zsályaleveleket. A barnított vaj akkor készül el, ha karamellizált diós illata van.
A kumquatokat felszeleteljük, kiszedjük a magját és a zsályás vajhoz adjuk. Hozzáöntjük egy fél narancs levét és beforraljuk pár perc alatt. A gnocchikat átforgatjuk az elkészült barna vajban.

Tálaláskor a gnocchit megszórjuk gránátalma magokkal és a felszeletelt kacsamellel kínáljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Perui rizses kacsamell (Arroz con pato)

Perui rizses kacsamell (Arroz con pato)

Ez a ropogósra sült kacsamell, zöldséges, korianderes, fűszeres rizzsel körítve, egy klasszikus perui étel, ami a magyar ízléssel is tökéletesen passzol. Érdemes kipróbálni, emlékezetes ebéd lesz, és nem utoljára!
Gnocchi brokkolipesztóval

Gnocchi brokkolipesztóval

Isteni vacsora, brokkolival és dióval. Az olaszok is megnyalnák utána mind a tíz ujjukat.
Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

A boltban kapható gnocchiban legtöbbször búzaliszt van, ezért a gluténérzékeny ezt is magának készíti. Jelen esetben ricottával, mert így lesz habkönnyű és jól kezelhető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!