
Kacsaburger (Kiosk, Orosz Gábor)
Hozzávalók
- 30 dkg darált kacsamell
- 5 dkg darált kacsa töpörtyű
- só
- bors
- 1 szem paradicsom
- 2 levél jégsaláta
- 20 dkg libamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 1 csokor kakukkfű
- 1,5 dl majonéz
- kis csokor majoránna
- 50 dkg burgonya
Elkészítés
A darált kacsamellet összekeverjük a darált töpörtyűvel, sóval és borssal ízesítjük, pogácsákat formázunk belőle, majd serpenyőben elősütjük mind a két oldalát.185 fokos sütőben készre sütjük és vigyázva nehogy kiszáradjanak.
A libamájat kevés darabolt hagymával alacsony hőmérsékletű sütőben megsütjük, majd a sütés után a zsírját eltávolítjuk és forró tejszínnel krémesre keverjük. A végén ízesítjük sóval és borssal, majd a finomra vágott majorannát is hozzászórjuk. A hagymát felszeleteljük és bő zsírban ropogósra sütjük, majd összemorzsoljuk.
A paradicsomot és a salátát felaprítjuk a hamburgerzsömlékben szétosztjuk, miután megkenegettük majonézzel, mind a két oldalra a felső réteg és a zsemle teteje közé helyezzük a hagyma chipset és a húspogácsát.
Házi sült krumplit adunk a kacsaburgerhez.