Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Nagy Bence

Kacsaburger (Kiosk, Orosz Gábor)

A Kiosk étterem szenzációs burgerét most otthon is elkészíthetjük, és nem is olyan bonyolult, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.
2016. április 30.

Hozzávalók

  • 30 dkg darált kacsamell
  • 5 dkg darált kacsa töpörtyű

  • bors
  • 1 szem paradicsom
  • 2 levél jégsaláta
  • 20 dkg libamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1,5 dl majonéz
  • kis csokor majoránna
  • 50 dkg burgonya

Elkészítés

A darált kacsamellet összekeverjük a darált töpörtyűvel, sóval és borssal ízesítjük, pogácsákat formázunk belőle, majd serpenyőben elősütjük mind a két oldalát.185 fokos sütőben készre sütjük és vigyázva nehogy kiszáradjanak.
A libamájat kevés darabolt hagymával alacsony hőmérsékletű sütőben megsütjük, majd a sütés után a zsírját eltávolítjuk és forró tejszínnel krémesre keverjük. A végén ízesítjük sóval és borssal, majd a finomra vágott majorannát is hozzászórjuk. A hagymát felszeleteljük és bő zsírban ropogósra sütjük, majd összemorzsoljuk.

A paradicsomot és a salátát felaprítjuk a hamburgerzsömlékben szétosztjuk, miután megkenegettük majonézzel, mind a két oldalra a felső réteg és a zsemle teteje közé helyezzük a hagyma chipset és a húspogácsát.

Házi sült krumplit adunk a kacsaburgerhez.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Lovagoljuk meg a mindenfelé tapasztalható hamburger-őrületet és készítsünk otthon, házilag mi is különféle változatot: csirkés- és vegaburgerre fel!
Hamburger

Hamburger

A hamburger igazi reneszánszát éli szerte a világon. Készül mindenféle módon, különféle feltétekkel a zsemlében. Itt most az alapokat mutatjuk, amihez nem kell más, mint marhahús, egy kis szalonna, na és persze a buci.
Csirkeburger ropogós édesburgonyachipsszel és fehérbabmajonézzel

Csirkeburger ropogós édesburgonyachipsszel és fehérbabmajonézzel

Ennél a finom vendégváró fogásnál, minden más, mint aminek látszik:a sült krumpli édesburgonyából, a majonéz fehérbabból, a hamburgerbuci pedig gombából készül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!