Juhtúrós puliszka

Hozzávalók
- 30 dkg kukoricadara
- 2 liter alaplé
- 10 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 10 dkg juhtúró
- 10 dkg szalonna
- 1 tojás
- só
- olívaolaj
- friss snidling
- petrezselyem
Elkészítés
Az alaplét felforraljuk, ha kell teszünk bele sót. Mikor forr, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Egy kézi habverővel kevergessük, nehogy leégjen, nagyjából 40-50 perc alatt puhul meg.
Ha megpuhult a dara. keverjük le benne a parmezánt és a vajat is.
Közben egy forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát. Ha kiszedtük a pirított szalonnát, hagyjuk kicsit kihűlni a serpenyőt, majd a visszamaradt zsírban készítsünk egy tükörtojást.
Tálaláskor a krémes puliszkát megszórjuk juhtúróval, pirított szalonnával. A tetejére ültetjük a tükörtojást és rakunk rá friss snidlinget és petrezselyemet.
