Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Juhtúrós puliszka

Adásban volt: 2015. november 2.
A recepthez tartozó videó
Néha olaszos, néha magyaros ez a lágy, krémes puliszka, ami igazán gazdag és laktató vacsora. Nem készül el villámgyorsan,de cserébe mind a tíz ujjunkat megnyalhatjuk.
2015. november 2.

Hozzávalók

  • 30 dkg kukoricadara
  • 2 liter alaplé
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg szalonna
  • 1 tojás

  • olívaolaj
  • friss snidling
  • petrezselyem

Elkészítés

Az alaplét felforraljuk, ha kell teszünk bele sót. Mikor forr, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Egy kézi habverővel kevergessük, nehogy leégjen, nagyjából 40-50 perc alatt puhul meg.
Ha megpuhult a dara. keverjük le benne a parmezánt és a vajat is.

Közben egy forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát. Ha kiszedtük a pirított szalonnát, hagyjuk kicsit kihűlni a serpenyőt, majd a visszamaradt zsírban készítsünk egy tükörtojást.

Tálaláskor a krémes puliszkát megszórjuk juhtúróval, pirított szalonnával. A tetejére ültetjük a tükörtojást és rakunk rá friss snidlinget és petrezselyemet.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gombás borjúragu parmezános polentával

Gombás borjúragu parmezános polentával

A köret 8 perc alatt kész, amíg a borjú puhul, beszélgetni, vagy akár pihenni is jut idő. Álom vacsora vagy ebéd, ha szereted a finom ízeket, de nincs időd főzni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.