
Joghurtos, citromos szelet (gluténmentes)
Habár a tészta karakteréhez sokat hozzátesz az olívaolaj intenzív íze, ám ha valakinek ez túl sok, nyugodtan cserélje le olvasztott vajra vagy más, semlegesebb ízű olajra.
2016. április 1.
Hozzávalók
- 10 dkg fehér rizsliszt
- 8 dkg kukoricakeményítő
- 3 dkg tápiókakeményítő
- ½ teáskanál guargumi
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 20 dkg cukor
- 25 dkg natúr joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 2 nagy tojás
- 2 evőkanál friss citromlé
- 2 kezeletlen citrom héja, reszelve
Elkészítés
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük: a lisztet, a keményítőket, a guargumit, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy kancsóban elkeverjük a cukrot, a joghurtot, az olívaolajat, a tojásokat, a citromlevet és a citromok reszelt héját.
A kancsó tartalmát a száraz hozzávalókhoz öntjük, kézi habverővel simára keverjük.
A kapott masszát átöntjük egy kivajazott, rizsliszttel meghintett 24 cm átmérőjű sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük. Amikor teljesen kihűlt, csak akkor borítjuk ki a formából.
Megosztom barátaimmal