Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos, zöldfűszeres sült csirke

Adásban volt: 2014. május 14.
A recepthez tartozó videó
Csirkemell szaftosan, fokhagymás, zöldfűszeres joghurtban sütve. Ebédre vagy vacsorára, akár fogyókúrázóknak is.
2016. március 14.

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 kg török/görög joghurt
  • olaj
  • 2 tojás
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss menta

Elkészítés

A csirkemelleket mindkét oldalukon sózzuk borsozzuk és egy kevés olívaolajon elősütjük.
Az újhagymát felkarikázzuk és a csirkemellek sütése után maradt zsiradékban átpirítjuk az újhagymát.
Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk még egy evőkanál olívaolajat is.
A török/görög joghurtot kiöntjük egy tálba és kézi habverő segítségével simára keverjük. Készíthetjük sima natúr joghurttal is, csak azt egy sűrű fonatú szűrőkanálba öntsük előtte, hogy kicsöpögjön belőle a víz, és jó sűrű joghurtot kapjunk. A joghurthoz hozzákeverjük a tojásokat és a felaprított fokhagymagerezdeket, a sót és borsot.
Ezután hozzáadjuk a karamellizált újhagymát, pár levél finomra aprított mentalevelet, és az étkezési keményítőt, majd ezekkel is jól átkeverjük.
Következő lépés az étel összeállítása: egy mélyebb hőálló tálba vagy tepsibe egy kevés olívaolajat öntünk, egyesével rászedjük a csirkemelleket és leöntjük a joghurtos öntettel.
180 fokos sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes forró csokoládé

Cukormentes forró csokoládé

Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.

Zöldsaláta

A világon a legelterjedtebb saláta öntet a franciák vinaigrette-je, számtalan módon lehet variálni, de az alap változat is tökéletesíti a zöldeket.
Sültpaprikás karalábé-krémleves

Sültpaprikás karalábé-krémleves

Amikor szín, íz, illat és állag harmonikus egységet alkot, az pontosan ez a sültpaprikás karalábé-krémleves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!