Joghurtos, zöldfűszeres sült csirke

Hozzávalók
- 1 csokor újhagyma
- 4 db csirkemellfilé
- 1 kg török/görög joghurt
- olaj
- 2 tojás
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- friss menta
Elkészítés
A csirkemelleket mindkét oldalukon sózzuk borsozzuk és egy kevés olívaolajon elősütjük.
Az újhagymát felkarikázzuk és a csirkemellek sütése után maradt zsiradékban átpirítjuk az újhagymát.
Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk még egy evőkanál olívaolajat is.
A török/görög joghurtot kiöntjük egy tálba és kézi habverő segítségével simára keverjük. Készíthetjük sima natúr joghurttal is, csak azt egy sűrű fonatú szűrőkanálba öntsük előtte, hogy kicsöpögjön belőle a víz, és jó sűrű joghurtot kapjunk. A joghurthoz hozzákeverjük a tojásokat és a felaprított fokhagymagerezdeket, a sót és borsot.
Ezután hozzáadjuk a karamellizált újhagymát, pár levél finomra aprított mentalevelet, és az étkezési keményítőt, majd ezekkel is jól átkeverjük.
Következő lépés az étel összeállítása: egy mélyebb hőálló tálba vagy tepsibe egy kevés olívaolajat öntünk, egyesével rászedjük a csirkemelleket és leöntjük a joghurtos öntettel.
180 fokos sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük.