Joghurtos, sült karfiol
Adásban volt: 2014. október 31.
A recepthez tartozó videó

Szenzációs köret lehet ebből az indiai beütésű sült karfiolból, de akik a húsmentes étkezést részesítik előnyben, azoknál mindenképpen főétel kategóriába javasoljuk emelni.
2015. december 14.
Hozzávalók
4 adag- 1 fej karfiol
- 4 dl török joghurt
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
- kurkuma
- curry
Elkészítés
Páchoz: a joghurtot összekeverjük kevés kurkumával, curry porral, pirospaprikával. Belereszelünk 1 gerezd fokhagymát, és egy citrom héját. Sózzuk, borsozzuk és pár csepp citrom levet és olívaolajat adunk hozzá.
A megmosott karfiolrózsákat félbevágjuk, és összeforgatjuk a joghurtos páccal, majd meglocsoljuk még olívaolajjal. A karfiolokat sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, és a félbevágott felével lefelé fordítjuk őket. 220 fokos sütőben nagyjából 20 percig sütjük.
Megosztom barátaimmal