Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos panna cotta

Adásban volt: 2016. június 14.
A recepthez tartozó videó
Egészségtudatos panna cotta, ami ráadásul rém egyszerűen készül: kevés tejszínnel és sok joghurttal illetve gyümölccsel tehetjük diétássá.
2016. június 19.

Hozzávalók

  • 3 db zselatin lap
  • 2 ek tejszín

  • almacukor
  • 1 dl joghurt
  • 3 db nektarin

Elkészítés

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott, megpuhult zselatinlapokat és kevergetve feloldjuk benne. Csipet sót adunk hozzá és az almacukrot. Felöntjük a joghurttal, elkeverjük, poharakba töltjük és hűtőben kihűtjük.
Ha megkötött, lekvárral, gyümölcsdarabokkal tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kapros panna cotta

Kapros panna cotta

Panna cotta sósan, zölden, lazaccal. Különleges előétel.
Barackos panna cotta

Barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.
Magyaros panna cotta tejföllel és téli gyümölccsel

Magyaros panna cotta tejföllel és téli gyümölccsel

Extrán krémes és extrán pikáns verziója az eredeti olasz desszertnek ez a tejfölös változat. Vacsora előtt, vacsora után, vagy egyszerűen csak vacsora helyett. Magyar panna cotta.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.