Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos, fokhagymás cékla

Adásban volt: 2014. április 11.
A recepthez tartozó videó
A sült cékla egy újabb remek felhasználási lehetősége, joghurttal, fokhagymával és egy csipet római köménnyel.
2015. december 8.

Hozzávalók

  • 2 nagy sült cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • olivaolaj
  • 3 dl török joghurt
  • 5 dkg dió

  • bors
  • petrezselyem
  • ½ tk római kömény
  • 4-5 dkg durvára vágott dió

Elkészítés

A joghurthoz hozzákeverjük a finomra aprított fokhagymát, sót, borsot, római köményt és a durvára vágott diót.
A sült céklákat lereszeljük és hozzáforgatjuk a joghurthoz.
Tálaláskor a tetejére olívaolajat csorgatunk és pár szem diót teszünk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Céklás kecskesajtos rizottó

Céklás kecskesajtos rizottó

Ez kecskesajttal és céklával készülő rizottó remek fogás akár ebédre, akár vacsorára. Ráadásul a fűszerezés és a vörösbor hozzáadása előtt tökéletesen bababaráttá alakítható.

Burgonyás és fokhagymás céklasaláta

Egyszerű, gyors, egészséges, diétás céklasaláta.

Céklás hummusz

Délelőtti vagy délutáni, friss, nyári, céklás kence, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!