Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos-epres fagyi

Adásban volt: 2014. július 9.
A recepthez tartozó videó
Egy jó gyümölcsfagyi egy nyári napon, akár még az ebédet vagy a vacsorát is helyettesítheti, pláne ez a joghurtos, tejszínes, vaníliás eperfagyi.
2016. május 8.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 45 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg török joghurt
  • 1 citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 2 dl tejszínhab

Elkészítés

A felvágott eperdarabokat egy tálba tesszük, és összeforgatjuk a joghurttal és porcukorral.
Ráfacsarunk egy kevés citromlevet, és hozzáadjuk egy fél vaníliarúd kikapart magjait.
Botmixerrel pürésítjük, majd az előzőleg behűtött tejszínhab 1/3-át kézi habverővel belekeverjük, a további 2/3-át pedig óvatosan a masszába forgatjuk.
Az egészet frissen tartó fóliával kibélelt gyümölcskenyérformába öntjük, és legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós zabkeksz

Ropogós zabkeksz

Zabpehelyből, aszalt gyümölcsökkel készült ropogós keksz, ideális reggelire kávé mellé, de vendégvárónak és gyerekeknek uzsonnára is remek.
Tejszínes, spenótos tészta

Tejszínes, spenótos tészta

A spenótos tejszínes tésztával nem nyúlhatunk mellé, akár ebédre, akár vacsorára készítjük, amellett, hogy hamar kész, mindenki szereti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!