Joghurtos-epres fagyi
Adásban volt: 2014. július 9.
A recepthez tartozó videó

Egy jó gyümölcsfagyi egy nyári napon, akár még az ebédet vagy a vacsorát is helyettesítheti, pláne ez a joghurtos, tejszínes, vaníliás eperfagyi.
2016. május 8.
Hozzávalók
6-8 adag- 45 dkg eper
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg török joghurt
- 1 citrom
- 1 vaníliarúd
- 2 dl tejszínhab
Elkészítés
A felvágott eperdarabokat egy tálba tesszük, és összeforgatjuk a joghurttal és porcukorral.
Ráfacsarunk egy kevés citromlevet, és hozzáadjuk egy fél vaníliarúd kikapart magjait.
Botmixerrel pürésítjük, majd az előzőleg behűtött tejszínhab 1/3-át kézi habverővel belekeverjük, a további 2/3-át pedig óvatosan a masszába forgatjuk.
Az egészet frissen tartó fóliával kibélelt gyümölcskenyérformába öntjük, és legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.
Megosztom barátaimmal