Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos csicseriborsókrém

Adásban volt: 2014. szeptember 8.
A recepthez tartozó videó
Ez a csicseriborsóból készülő krém pillanatok alatt elkészül, ráadásul egészséges és finom. Mi kell még?
2015. november 26.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 nagy citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 doboz joghurt
  • 1 csomag kapor

Elkészítés

A csicseriborsót leszűrjük és alaposan átöblítjük, hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, a lereszelt fokhagymákat, az olívaolajat, 2 csipet sót, majd felöntjük joghurttal.
Ezt követően botmixerrel pürésítjük, tálaláskor pedig meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük chili pehellyel, valamint kaporral.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csicsókahumusz

Csicsókahumusz

A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.

Céklás hummusz

Délelőtti vagy délutáni, friss, nyári, céklás kence, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!