
Japán húsvéti füstölt lazacos libamájtányér, tormával, gyömbérrel és retekcsírával
Hozzávalók
- 1 füstölt, fűszeres libamáj
- 20 dkg füstölt lazac
- 1 marék szárított fafülgomba
- 1 cékla
- 1 dl szójaszósz
- 8 db fürjtojás
- 1 marék retekcsíra
- 2-3 ek tökmagolaj
- 2-3 ek hagymachipsz
- 2 ek szárított alga
- 2 ek pácolt gyömbér
- 1 ek frissen reszelt torma
- saláta
Elkészítés
A fafülgombát 20 percre hideg vízbe áztatom, majd tíz perc alatt puhára főzöm, lecsöpögtetem, félreteszem.
A tojást két perc alatt félkeményre főzöm.
A cékla levét gyümölcscentrifugával kipréselem, és pár percet marinálom benne a lazacdarabokat – már ha egy szép bíborszínt szeretnék.
A májat vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a tányérokon, mellé teszek a fafülgombából. Ráfektetem a pácolt halszeleteket. Körbeöntöm kevés szójaszósszal és tökmagolajjal. A kompozíció egyik végébe halmozok a tormából, a másikba a gyömbérből. A tálat meghintem a hagymachipsszel, és megpucolt, félbevágott tojásokat elrendezem a hal és a máj körül, amire retekcsírát halmozok.
Igény szerint egy-egy salátalevél is kerülhet a tányérra.
