Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Japán húsvéti füstölt lazacos libamájtányér, tormával, gyömbérrel és retekcsírával

Igen, ez egy elég komoly vallási és kulturális ellentmondás lenne önmagában, de ha a való életben nem is, ez az alkalmi házasság a fúziós konyha eszközeivel megteremthető. A japán wasabi helyett, azonban hagyományos reszelt tormával.
2016. március 23.

Hozzávalók

  • 1 füstölt, fűszeres libamáj
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 1 marék szárított fafülgomba
  • 1 cékla
  • 1 dl szójaszósz
  • 8 db fürjtojás
  • 1 marék retekcsíra
  • 2-3 ek tökmagolaj
  • 2-3 ek hagymachipsz
  • 2 ek szárított alga
  • 2 ek pácolt gyömbér
  • 1 ek frissen reszelt torma
  • saláta

Elkészítés

A fafülgombát 20 percre hideg vízbe áztatom, majd tíz perc alatt puhára főzöm, lecsöpögtetem, félreteszem.
A tojást két perc alatt félkeményre főzöm.
A cékla levét gyümölcscentrifugával kipréselem, és pár percet marinálom benne a lazacdarabokat – már ha egy szép bíborszínt szeretnék.
A májat vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a tányérokon, mellé teszek a fafülgombából. Ráfektetem a pácolt halszeleteket. Körbeöntöm kevés szójaszósszal és tökmagolajjal. A kompozíció egyik végébe halmozok a tormából, a másikba a gyömbérből. A tálat meghintem a hagymachipsszel, és megpucolt, félbevágott tojásokat elrendezem a hal és a máj körül, amire retekcsírát halmozok.
Igény szerint egy-egy salátalevél is kerülhet a tányérra.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Diós karfiolpizza pármai sonkával és rukolával

Diós karfiolpizza pármai sonkával és rukolával

Akármilyen nagy gonddal is neveli egészséges életmódra az ember a gyerekeit, ha ők egyszer belefutnak a street food-jelenségbe, onnan nehéz visszajönni. Íme egy recept, aminél pár alapanyaggal trükközünk csak, a végén mégis mindenki jól jár. Ráadásul ez a pizza kelesztés és dagasztás nélkül, 30 perc alatt az asztalon gőzölög.
Körömpörkölt bruschetta

Körömpörkölt bruschetta

Önmagunk és környezetünk szórakoztatására érdemes néhány új ötletet becsempészni a megszokott ételeknél a tálalásba, vagy vadulhatunk íztársítások terén, hogy meg ne öljön minket a gasztrounalom. Ezúttal egy nagy kedvencemet, a körömpörköltet tálaltam új formában. Igen, én a kajatudatos. De mielőtt bárki belekötne az egészségfaktorba, sietve hozzáteszem: a körömben a finom ízeket és a nélkülözhetetlen tápanyagokat egyaránt szavatoló jófajta telített zsírok és egy halom kollagén is fellelhető, ami utóbbi a bőrünkre, ízületeinkre egyaránt jótékonyan hat.
Mézeskalácsos cupcake sütőtök krémmel - Mikulásváráshoz

Mézeskalácsos cupcake sütőtök krémmel - Mikulásváráshoz

Karácsonyi hangulat, karácsonyi ízek, karácsony előtti családi készülődés Bezzegh Évával és gyermekeivel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.