Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Isteni hajdinás granola

2016. október 14.

Hozzávalók

  • Száraz hozzávalók:
  • 1,5 csésze hajdina
  • 0,5 csésze natúr napraforgómag
  • 2 teáskanál fahéj
  • 0,5 teáskanál finom szemű só
  • 0,25 csésze kókuszcukor
  • Nedves hozzávalók:
  • 2 evőkanál cukrozatlan almaszósz
  • 0,25 csésze méz
  • 3 evőkanál mandula- vagy mogyoróvaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.

3. Egy kisebb tálban keverjük alaposan össze a nedves hozzávalókat, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz.

4. Terítsük szét a granolát a tepsin egy rétegben. Süssük 20 percig, nagyjából forgassuk át, és süssük még 18-20 percig. Figyeljünk rá, mert könnyen megég. A sütés végén a granola aranybarna, és még keményedni fog, miközben hűl.

5. Hagyjuk teljesen kihűlni, és légmentesen lezárva tároljuk. 3-4 hétig eláll.

 

Forrás: www.ohsheglows.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karfiolos köles

Karfiolos köles

Szuper egészséges és egyszerűen elkészíthető köret, szaftos húsok, halak, raguk mellé. De önmagában is nagyon finom.
Tunéziai csicseriborsó saláta

Tunéziai csicseriborsó saláta

Ha csak egy tunéziai ételt készítünk el rendszeresen, akkor az a csicseriborsó saláta legyen!
Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)

Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)

Gyors, szuperegészséges és kényeztetően finom saláta. Laktató gluténmentes és vegán fogás, de ha ez utóbbi nem szempont, egy kis kéksajttal megszórva még izgalmasabbá tehetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?