
Fotó: shutterstock
Isteni hajdinás granola
Hozzávalók
- Száraz hozzávalók:
- 1,5 csésze hajdina
- 0,5 csésze natúr napraforgómag
- 2 teáskanál fahéj
- 0,5 teáskanál finom szemű só
- 0,25 csésze kókuszcukor
- Nedves hozzávalók:
- 2 evőkanál cukrozatlan almaszósz
- 0,25 csésze méz
- 3 evőkanál mandula- vagy mogyoróvaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
3. Egy kisebb tálban keverjük alaposan össze a nedves hozzávalókat, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz.
4. Terítsük szét a granolát a tepsin egy rétegben. Süssük 20 percig, nagyjából forgassuk át, és süssük még 18-20 percig. Figyeljünk rá, mert könnyen megég. A sütés végén a granola aranybarna, és még keményedni fog, miközben hűl.
5. Hagyjuk teljesen kihűlni, és légmentesen lezárva tároljuk. 3-4 hétig eláll.
Forrás: www.ohsheglows.com
Megosztom barátaimmal