
Ínyenc sertésragu tésztával
Katus Attila sztáredzőnek sajnos nem sok ideje jut a főzésre, de azért odafigyel, hogy amit eszik, az passzoljon a sportos életmódhoz. Legfőbb szempont, hogy az étel finom és egészséges legyen. Reggelire a tojásrántottát azért egyedül készíti.
Szinte az egész világot beutazta már, így volt lehetősége elég sok nemzet ételét megkóstolni. A japán és a mexikói ételek a kedvencei. Családjával együtt nagy halászlé kedvelő, de a halat minden más formában is szeretik.
2014. november 11.
Hozzávalók
4 adag- 4 szelet sertéstarja
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg gyömbér
- 3 cl szójaszósz
- ¼ fej vöröskáposzta
- 1 csokor koriander/petrezselyem
- 5 dkg napraforgómag
- olaj
- 2 adag tészta
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát és mossuk át. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymát és a gyömbért. A húst vágjuk nagyobb darabokra az inas részek mentén. Ha spagettit főzünk, a káposztát mindenképp metéltre vágjuk.
Hevítsük fel a wok-ot, öntsünk bele 2 evőkanál olajat. Kezdjük el pirítani a fokhagymát és a gyömbért. Jöhet a hús és a káposzta, majd a szójaszósz. Szórjuk meg napraforgó maggal, majd forgassuk össze. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
A tarját a szokásokkal ellentétben rövid ideig hőkezeljük, hogy ne fusson ki belőle a víz.
Ha elkészültünk, jöhet a tészta és az apróra vágott zöldfűszer.
Megosztom barátaimmal