Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ínyenc sertésragu tésztával

Katus Attila sztáredzőnek sajnos nem sok ideje jut a főzésre, de azért odafigyel, hogy amit eszik, az passzoljon a sportos életmódhoz. Legfőbb szempont, hogy az étel finom és egészséges legyen. Reggelire a tojásrántottát azért egyedül készíti. Szinte az egész világot beutazta már, így volt lehetősége elég sok nemzet ételét megkóstolni. A japán és a mexikói ételek a kedvencei. Családjával együtt nagy halászlé kedvelő, de a halat minden más formában is szeretik.
2014. november 11.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 szelet sertéstarja
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg gyömbér
  • 3 cl szójaszósz
  • ¼ fej vöröskáposzta
  • 1 csokor koriander/petrezselyem
  • 5 dkg napraforgómag
  • olaj
  • 2 adag tészta

Elkészítés

Főzzük meg a tésztát és mossuk át. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymát és a gyömbért. A húst vágjuk nagyobb darabokra az inas részek mentén. Ha spagettit főzünk, a káposztát mindenképp metéltre vágjuk.
Hevítsük fel a wok-ot, öntsünk bele 2 evőkanál olajat. Kezdjük el pirítani a fokhagymát és a gyömbért. Jöhet a hús és a káposzta, majd a szójaszósz. Szórjuk meg napraforgó maggal, majd forgassuk össze. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
A tarját a szokásokkal ellentétben rövid ideig hőkezeljük, hogy ne fusson ki belőle a víz.
Ha elkészültünk, jöhet a tészta és az apróra vágott zöldfűszer. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra

Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra

A leggyorsabb vacsora, ha szinte semmi sincs otthon. Nem kell hozzá más, csak a tészta, tojás szalonna és egy kis parmezán.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.