Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ínyenc gomba-rizottó

Autentikus olasz rizottó, amely ugyan lassan készül, de megéri kivárni!
2016. szeptember 19.

Hozzávalók

  • 3 ek olívaolaj
  • 4 ek vaj
  • 45 dkg portobello gomba, vékonyra szeletelve
  • 45 dkg fehér gomba, vékonyra szeletelve
  • 2 mogyoróhagyma, kettéosztva
  • 1 ½ bögre Arborio rizs
  • ½ csésze száraz fehérbor
  • ízlés szerint tengeri só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 3 ek apróra vágott snidling
  • 6 csészényi csirkehúsleves, kettéosztva
  • 1/3 csésze frissen reszelt parmezán

Elkészítés

1. Egy lábosban alacsony  lángon  melegítsük meg a húslevest.

2. Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 ek olívaolajat, keverjük hozzá a gombát és főzzük kb. 3 percig.

3. Vegyük ki a gombát a levével együtt és tegyük félre.

4. Tegyük a serpenyőbe a maradék 1 ek olívaolajat és keverjük hozzá a mogyoróhagymát, főzzük 1 percig.

5. Adjuk hozzá a rizst, keverjük jól össze és pirítsuk kb. 2 percig.

6. Amikor halvány arany színe lett a rizsnek, öntsük fel a borral és folyamatosan kevergessük, amíg a bor fel nem szívódik.

7.  Adjunk hozzá ½ csészényi húslevest és keverjük, amíg a leves is felszívódik.

8. Fél csészényi leves adagokkal folytassuk a főzést, tehát egy időben mindig csak ennyi kerüljön a rizsre és keverjük közben.

9. A rizs al dente lesz kb. 15-20 perc alatt.

10. Vegyük le a tűzről, és keverjük össze a  gombával (és a levével), adjuk hozzá a vajat, a metélőhagymát és a  parmezánt.

11.  Sóval és borssal ízesítsük.

 

Forrás:allrecipes.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Roston sült lazac, wasabis cékla rizottóval

Roston sült lazac, wasabis cékla rizottóval

Ferencz Gábor a Robinson étterem séfje, egy igazán különleges és villantós receptet mutat meg.
Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Gyömbéres-narancsos-chilis szirupban rózsaszínűre sült kacsamellszeletek, sütőtökös gerslirizottó ágyon, rukolával és tökmagolajjal. Mint egy igazi étterem, igazi étlapján. Készítsük el vendégeinknek!
Napraforgómagos rizottó pirított gombával

Napraforgómagos rizottó pirított gombával

Jókuti András, gasztroblogger nem hazudtolta meg önmagát és egy meghökkentő skandináv recepttel érkezett az Ízes Élet konyhájába: napraforgómagból készít rizottót.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.