Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Indonéz csirkeleves

Az indonéz csirkeleves egyik nagy érdekessége, hogy ez az étel az itthon is megtalálható alapanyagokból elkészítve is az igazi, hamisítatlan Indonéziában készült leves ízeit tudja visszaadni. Ez pedig egyáltalán nem mondható gyakorinak. A kettes számú érdekesség pedig az, hogy hipp-hopp elkészíthető.
2016. május 24.

Hozzávalók

  • Alapléhez:
  • indonéz fűszerkeverék
  • chilli
  • csirkemell
  • édeskáposzta
  • Tálaláshoz ízlés szerint:
  • szójabab
  • főtt tojás

Elkészítés

Egy lábasba vizet engedünk, majd a tűzhelyen közepesen magas lángon felforraljuk. A felforralt vízbe mehet bele a fűszerkeverék, egy kis chilli és a feldarabolt csirkemell.  Természetesen az indonéz fűszerkeverék és a chilli jóval intenzívebb ízvilágot eredményeznek, mint az általunk használt só-bors kombináció, és ezek adják a leves alapízét.  
A csirke 20-30 perc után, miután megfőtt, ki is kerül a levesből és a helyére a feldarabolt édeskáposzta kerül. A levesből kiszedett csirkét egészen apró foszlányokra vagdossuk. A levesben lévő káposzta eközben 10-15 perc alatt megfő és máris készen vagyunk az alaplével. A tálaláshoz először a főtt tojást, a szója babot és a csirkét tesszük a tálba, majd arra mehet rá a lé és a káposzta és voilá  már is Balin ebédelhetünk.
Ez az általunk elkészített leves ugyan csak egy  “alap” verziója volt az indonéz csirkelevesnek, de garantálhatom, hogy ez is isteni finom, egy hatalmas íz-bomba és még a másnaposságra is kiváló ellenszer.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Laczó Lilla

Laczó Lilla receptje

Szerkesztőink kedvencei

Frei Tamás kedvence: burmai királyrák ananásszal és kurkumával

Frei Tamás kedvence: burmai királyrák ananásszal és kurkumával

Immár 3 éve, hogy a magyar olvasók is olyan különleges receptek közül válogathatnak a GoodFood magazinban, mint ez a zöldséges-rákos fogás. Amit nem mellékesen a világutazó műsorvezető, Frei Tamás készített.
Naan, az indiai lepénykenyér

Naan, az indiai lepénykenyér

Az indiai curryk és zöldséges egytálételek elmaradhatatlan kísérője. Roppanósan finom és millióféleképpen variálható az alaprecept.
Thai currys csirkeleves, zöldséggel

Thai currys csirkeleves, zöldséggel

Peller Mariann mindig is odafigyelt, hogy friss és egészséges alapanyagokból főzzön. És mindent elkövet, hogy a zöldséges ételek még véletlenül se legyenek unalmasak. Nem meglepő tehát a műsorvezető mottója: "Főzni és enni isteni, és bár muszáj mértéket tartani, az egészséges is lehet nagyon finom!"

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!