
Indonéz csirkeleves
Hozzávalók
- Alapléhez:
- indonéz fűszerkeverék
- chilli
- csirkemell
- édeskáposzta
- Tálaláshoz ízlés szerint:
- szójabab
- főtt tojás
Elkészítés
Egy lábasba vizet engedünk, majd a tűzhelyen közepesen magas lángon felforraljuk. A felforralt vízbe mehet bele a fűszerkeverék, egy kis chilli és a feldarabolt csirkemell. Természetesen az indonéz fűszerkeverék és a chilli jóval intenzívebb ízvilágot eredményeznek, mint az általunk használt só-bors kombináció, és ezek adják a leves alapízét.
A csirke 20-30 perc után, miután megfőtt, ki is kerül a levesből és a helyére a feldarabolt édeskáposzta kerül. A levesből kiszedett csirkét egészen apró foszlányokra vagdossuk. A levesben lévő káposzta eközben 10-15 perc alatt megfő és máris készen vagyunk az alaplével. A tálaláshoz először a főtt tojást, a szója babot és a csirkét tesszük a tálba, majd arra mehet rá a lé és a káposzta és voilá már is Balin ebédelhetünk.
Ez az általunk elkészített leves ugyan csak egy “alap” verziója volt az indonéz csirkelevesnek, de garantálhatom, hogy ez is isteni finom, egy hatalmas íz-bomba és még a másnaposságra is kiváló ellenszer.
