Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Indiai csirkekrémleves

Adásban volt: 2015. február 4.
A recepthez tartozó videó
Forró, téli, egészséges krémleves csirkehús alapból.
2016. január 21.

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk római kömény
  • 1 rúd fahéj

  • bors
  • csirkehús
  • gyömbér
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • víz
  • kókusztej
  • kesudió
  • hagyma
  • friss koriander

Elkészítés

DSC_3314_Ada_ZsofiA húst jéghideg vízben feltesszük főni. Fokhagymával, hagymával, borssal ízesítjük. Amikor a leves felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. Ekkor kerülnek bele a zöldségek. Amikor a leves elkészült, lefejtük a csontról a húst.

Olajon megdinszteljük a hagymát, és fűszerezzük: kurkuma, római kömény, fahéjrúd. Az alaphoz adjuk a főtt zöldségeket, majd a csirkehúst, és a leszűrt levest. Felmelegítjük. Turmixgépbe töltjük az alapot, felöntjük kókusztejjel, leturmixoljuk. Ha szükséges, adunk hozzá még a levesből. Kesudiót pirítunk, ezt szórjuk a tetejére, de pirított hagyma, és chili is kitűnő rá. Díszíthetjük korianderrel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A termelőtől az étkezőasztalig - de hogyan?

A termelőtől az étkezőasztalig - de hogyan?

Hogyan jutnak el a vidéki kistermelők termékei a fővárosi bisztrókba, kávézókba? A választ a Házikónál találjuk meg: egy kisüzem a nagyváros szívében, amely összegyűjti és feldolgozza a vidéki kézműves terményeket.
Kefires céklakrémleves

Kefires céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.