Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így készíts ketchupot házilag!

Marton Adrienn receptje
2016. augusztus 5.

Hozzávalók

  • 400 g apró darabokra vágott paradicsom, konzervben - lével együtt
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 evőkanál Olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
  • 120 ml paradicsomecet
  • 200 g barna cukor
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

  • A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olíva olajon nagyjából 10 percen keresztül, majd hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pirítjuk még 2 percig.
  • Hozzáadjuk a paradicsom ecetet.
  • Beletesszük még az összes többi hozzávalót és egy órán keresztül lassú tűzön szósszá főzzük. Közben gyakran kevergetjük. Ha kész, akkor szitán átpasszírozva üvegekbe töltjük, vagy turmixgépbe tesszük és krémesre pürésítjük.

 

Megjegyzés:

Ha a szósz alól elfogy a folyadék, akkor hamar odaéghet, ekkor tegyünk még hozzá 1 kanál olíva olajat. Ezért fontos a rendszeres kevergetés, hogy ne éghessen oda.

Elkészítés: 1 óra 10 perc

 

A receptről bővebben itt olvashatsz.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyors paradicsomleves

Gyors paradicsomleves

Egy bombabiztos paradicsomleves! Lágy ízek a tejszíntől, mediterrán hangulat a bazsalikomtól.
Lilahagymás paradicsomsaláta

Lilahagymás paradicsomsaláta

Pillanatok alatt elkészíthető paradicsomsaláta bazsalikommal, lilahagymával.
Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Tudom, hogy a zeller nem az a tipikus főzelékféle. És azt is tudom, hogy sokan nem is igazán kedvelik. Én mégis arra biztatnék mindenkit, hogy adjanak neki egy esélyt, hiszen megérdemli. Ez a főzelék önmagában is finom, de egy szaftos, omlós hússzelettel az igazi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!